25 [FEB 13] CULTURA MAPAMOND
Luni, 25 februarie 2013

ARGO, cel mai bun film la OSCAR 2013

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 2646 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Lungmetrajul 'Argo, 'regizat de actorul american Ben Affleck, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 85-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc azi-noapte la Los Angeles.

Cea care a prezentat cea mai importantă categorie a premiilor Oscar, 'cel mai bun film', a fost chiar prima doamnă a Americii, Michelle Obama, cu ajutorul veteranului actor Jack Nicholson. De la Casa Albă, Michelle Obama a anunţat titlul lungmetrajului premiat cu Oscar anul acesta, 'Argo', în regia lui Ben Affleck. 

Cu şapte nominalizări la Oscar, thrillerul "Argo" prezintă rocambolesca misiune de salvare a unor diplomaţi americani în timpul Revoluţiei iraniene din 1979. Anterior, filmul a câştigat toate premiile importante din sezonul hollywoodian din acest an - Globul de Aur şi premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (SAG), Sindicatul producătorilor americani (PGA), Sindicatul regizorilor americani (DGA) şi Sindicatul scenariştilor americani (WGA) -, dar şi prestigiosul trofeu britanic BAFTA şi premiul César.

În afară de premiul pentru cel mai bun film, producția a mai fost recompensată cu trofeul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat şi cel mai bun montaj.

Cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar a avut loc la Dolby Theatre din Los Angeles.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU