19 [DEC 13] CULTURA Buzau
Joi, 19 decembrie 2013

Vin colindătorii! Buzăul, gazda unui festival al datinilor şi obiceiurilor de iarnă

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
1 vot 3054 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

În pragul uneia dintre cele mai importante sărbători creştine- Crăciunul- obiceiurile şi colindele arhaice vor fi puse în scenă la Buzău, la un festival al datinilor şi obiceiurilor de iarnă.


Buzăul va fi, astăzi, gazda unui festival al datinilor şi obiceiurilor de iarnă. Artişti populari care păstrează colinde şi obiceiuri vechi de sute de ani vor fi prezenţi la manifestarea care reprezintă o premieră pentru judeţul Buzău. 

 

Cetele de colindători vor porni într-o paradă pe bulevardele din centrul oraşului pentru ca toată lumea să le admire portul dar şi să le asculte urările. După ora 14,00 pe o scenă amenajată pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în faţa Consiliului Judeţean vor urca, rând pe rând artiştii din toate regiunil istorice ale României, prezentând publicului ce au ei mai de preţ:valorile spirituale.


Festivalul datinilor şi obiceiurilor de iarnă se vrea a se transforma într-o tradiţie. Organizatorii au de gând ca, an de an, să invite în preajma Crăciunului, ansambluri populare din diferite regiuni ale ţării care păstrează colindele şi urările de iarnă nealterate.

 

 Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU