24 [SEP 14] CULTURA Buzau
Miercuri, 24 septembrie 2014

Vezi aici de ce vin Marcel Iureş şi George Mihăiţă la Buzău

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
1 vot 2903 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Spectacol de excepţie la Buzău. Actorii Marcel Iureş şi George Mihăiţă vor urca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Buzău, joi, 16 octombrie, începând cu ora 19, pentru a prezenta piesa “Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?“ o dramatizare după romanul „Moromeţii„ de Marin Preda. 

Spectacolul este structurat ca un dialog între Ilie Moromete (intepretat de Marcel Iureș) și Cocoșilă (jucat de George Mihăiță), se bazează pe dramatizarea realizată de Cătălin Ștefănescu și regizată de Alexandru Dabija, care ridică, în mijlocul Poienii lui Iocan, un gard: dincolo de gard, absolutul. ”Pai…despre ce vorbim noi aici, domnule?”, a avut premiera în luna martie la Teatrul Act şi a devenit una dintre cele mai apreciate piese de teatru ale momentului, beneficiind de o emoţionantă punere în scenă care starneste hohote de râs, dar si sentimente tulburatoare.

„Nu prea știu cum e să vorbești despre țărani într-o lume care are <casă la țară>. Nu prea știu cum e să fii mare scriitor când <intri în ¬ma¬nuale>. Sau când breasla te tot propune la premiul Nobel. Fiecare cultură cu mâncă¬rurile și creatorii ei. Mi-e frică de țărani și de dramaturgia contemporană. Pe de altă parte, am vrut dintotdeauna să văd la Act o piesă cu țărani. Și, uite că am parte de ea. Mă bucur, ăsta e cuvântul. Mă bucur de piesa lui Cătălin Ștefănescu, de fabulosul roman al lui Preda, de actorii George și Marcel. Așa e la noi, ne bucurăm de toate prostiile”, a declarat regizorul Alexandru Dabija. 

Biletele au fost puse în vînzare încă de luni la Casa de Cultură a Sindicatelor, preţul unui bilet este de 70 de lei iar rezervări şi informaţii suplimentare se pot obţine la numărul 0726.358.228.


Etichete: cultura |  Iures |  spectacol
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU