25 [OCT 14] CULTURA Buzau
Sâmbătă, 25 octombrie 2014

Sute de buzoieni prezenţi la cel mai mare festival judeţean al tradiţiilor

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 2452 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Sala Mare a Consiliului Judeţean a fost plină astăzi de spectatori care au asistat la cel mai mare eveniment cultural de păstrare a tradiţiilor populare din judeţul Buzău. Cea de-a doua ediţie a Festivalului Concurs se muzică populară “Mă uit la Buzău la vale“ organizat de Centrul Județean de Cultură și Artă urmăreşte descoperirea şi promovarea celor mai valoroşi copii interpreţi de muzică populară, stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţiilor folclorice autentice şi valorificarea comorilor cântecului, dansului şi portului popular buzoian. 

La cele 3 secţiuni de concurs: solişti vocali, grupuri vocale şi formaţii împărţite pe categoriile de vârstă 6-13 ani şi 14-18 ani s-au înregistrat 62 de înscrişi însumând aproape 500 de copii şi tineri. Îmbrăcaţi în straie populare şi cântând cu mândrie cântece din toate zonele judeţului, candidaţii sunt apreciaţi de un juriu de specialitate din care face parte şi celebrul Nea Mărin. 

Festivitatea de premiere va avea loc la ora 16.30 iar cei mai valoroși copii, interpreți de muzică și dans popular vor fi răsplătiţi cu premii în bani.


Etichete: CJ |  traditii |  festival
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU