05 [NOV 14] CULTURA Buzau
Miercuri, 05 noiembrie 2014

S-au publicat modele de subiecte pentru Bac şi Evaluarea Naţională

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 2172 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Viitori absolvenţi de clasa a VIII a şi cei de clasa a XII a pot consulta pe site-ul www.subiecte2015.edu.ro modelele de subiecte pentru examene naţionale din acest an şcolar precum şi baremele de corectare. 

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei pentru Evaluarea Naţională, cursurile clasei a VIII a se vor încheia pe 13 iunie urmând ca înscrierea la examen să aibă loc în perioada 15-17 iunie. Pe 22 iunie este programată proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 23 iunie minorităţile naţionale vor susţine proba la Limba maternă iar pe 24 iunie va fi proba scrisă la Matematică. Primele rezultate vor fi afişate pe 26 iunie pînă la ora 16, contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, între orele 16-20 iar rezultatele finale vor fi afişate pe 30 iunie.

Când se susţine Bacalaureatul?

 Prima sesiune de Bac va începe în intervalul 25-29 mai cu înscrierea candidaţilor la examen iar ultima zi de cursuri este stabilită pe 29 mai.  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română va avea loc între 8-10 iunie, între 10-12 iunie vor fi evaluate competenţele în limba maternă pentru minorităţile naţionale, competenţele digitale sunt programate între 15-19 iunie iar cele într-o limbă de circulaţia internaţională în perioada 22-26 iunie. Probele scrise sînt programate pe 29 iunie la Limba şi literatura română, pe 30 iunie la Limba maternă, 1 iulie proba obligatorie a profilului iar pe 3 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 6 iulie până la ora 12 iar depunerea contestaţiilor între orele 12-16. Afişarea rezultatelor finale este programată pe 10 iulie. 


Etichete: Bac |  Evaluare |  modele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU