07 [MAR 18] CULTURA Buzau
Miercuri, 07 martie 2018

Premieră la muzeu! La ce exponat –vedetă s-au gîndit?

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2538 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Muzeul Județean Buzău găzduiește, miercuri, la prînz, un eveniment în premieră. Este vorba despre o expoziție care va fi dedicată istoriei fierului de călcat și care se intitulează ”Fierul de călcat. Istoric, utilitate, rafinament”. Piesele expuse fac parte din colecția personală a lui Răzvan Lesevschi, dar aparțin și colecțiilor Muzeului Județean Buzău și Muzeului Național al Agriculturii din Slobozia. Unele dintre exponate au o vechime de pînă la 400 de ani, ceea ce le face foarte valoroase. 

Dacă vă gîndiți că vernisajul va fi o activitate anostă de prezentare, organizatorii vă contrazic așteptările. Prezentarea exponatelor va fi însoțită de o demonstrație de utilizare a acestui obiect casnic, demonstrație care va prezenta, în mod comparativ de la o perioadă la alta, evoluția fierului de călcat. Alături de exponatele principale, vizitatorii vor putea admira și costume tradiționale românești. 

Expoziția va fi deschisă pînă pe 16 aprilie, iar programul zilnic de vizitare este între 9,00 și 17,00, de marți pînă duminică. Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU