06 [NOV 14] CULTURA Buzau
Joi, 06 noiembrie 2014

Ministrul Educaţiei a descărcat tolba cu promisiuni în faţa profesorilor

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 2478 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a venit astăzi la Buzău pentru a se întâlni cu dascălii şi a le spune noutăţile aduse de anul şcolar 2014-2015. Sala Mare a Consiliului Judeţean a fost neîncăpătoare pentru sutele de profesori veniţi la întâlnirea cu ministrul Educaţiei.

Prima veste bună pentru cadrele didactice dată de Pricopie a fost aceea că în câteva zile îşi vor primi cei 150 de euro pentru perfecţionare promişi asigurându-i pe dascăli că va dori păstrarea acestui program derulat cu fonduri europene cel puţin până în 2020. Tot la fondurile europene s-ar putea recurge şi pentru plata profesorilor care vor participa la evaluările iniţiale de la clasele a II a, a IV a şi a VI a precum şi pentru dascălii atât cei asistenţi cât şi cei corectori de la simulările examenelor naţionale care până în prezent nu primeau niciun ban pentru efortul depus.

Un alt subiect discutat a fost acela al manualelor digitale care în opinia ministrului Educaţiei erau necesare în această eră a tehnologiei şi care vor elimina din greşelile flagrante strecurate în mai multe manuale şcolare existente. Totodată, ministrul a mai spus că va introduce începând cu anul viitor manuale digitale şi la clasele a III a şi a IV a, iar folosirea acestora va fi deprinsă într-o serie de cursuri de pregătire care vor începe anul viitor.

Alături de ministrul Educaţiei Remus Pricopie, la Buzău a mai sosit şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea şi Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor. Profitând de prezenţa la Buzău Zgonea le-a spus profesorilor buzoieni că aici este cel mai bun primar din ţară şi că ultima dată cînd a sosit aici a fost la alegerile europarlamentare când a făcut şi o curăţenie de primăvară în cadrul organizaţiei. Etichete: Buzau |  profesori |  pricopie
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU