16 [MAR 14] CULTURA Buzau
Duminică, 16 martie 2014

Marina Neagu şi Dragoş Dumitru, artiştii buzoieni care împart aceeaşi scenă

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
1 vot 3516 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Doi artişti extrem de talentaţi aparţinând tinerei generaţii de actori ai teatrului românesc, buzoienii Marina Neagu şi Dragoş Dumitru, împart aceeaşi scenă în spectacolul „Despre bărbaţi şi femei” , regizat de Sorin Cociş. Piesa este pusă în scenă de compania independentă de teatru GODOT Cafe-teatru şi a avut deja mai multe reprezentaţii susţinute într-un spaţiu neconvenţional din Centrul Vechi al Capitalei. 

Puţini dintre spectatorii care au urmărit spectacolul ştiu, însă, că pe doi dintre actorii care dau viaţă personajelor îi leagă o veche prietenie. Marina Neagu este actriţă a Teatrului Nottara şi prezentator al televiziunii publice, iar Dragoş Dumitru, un tânăr artist cu o poveste de viaţă impresionant şi cu un talent nativ pe care l-au descoperit, punându-l la lucru, regizori de talia lui Dan Piţa. Amândoi evoluează în spectacolul „Despre bărbaţi şi femei”, o piesă creată sub semnătura lui Emanuel Pârvu şi cea a lui Oreste Teodorescu, ambii foarte cunoscuţi publicului larg din apariţiile lor tv. 

Rolurile pe care le fac pe aceeaşi scenă buzoienii Marina Neagu şi Dragoş  Dumitru sunt rod al unei vechi legături a celor doi artişti, legături ce dăinuie de pe vremea când erau liceeni la clasa actorului Lucian Ghimişi, la Liceul de Artă „Margareta Sterian” din Buzău. Între timp, Marina Neagu şi Dragoş Dumitru au absolvit cursurile UNATC şi au, fiecare dintre ei, cariere cu care se pot mândri. 

Marina Neagu este actor la Nottara, dar şi om de televiziune, iar, în timpul liber, cochetează cu proiecte de dezvoltare personală. Dragoş Dumitru s-a orientat către cinematografie, fiind distribuit în scurtmetrajele „Eu, viaţa mea şi unele lipsuri” şi „Kiddo”, dar şi în lungmetrajul „Ceva bun de la viaţă” regizat de Dan Piţa. 
De notat că piesa „Despre bărbaţi şi femei” nu este prima colaborare, pe scenă, a actorilor Marina Neagu şi Dragş Dumitru. Ei au mai jucat în spectacolul „Boul şi viţeii” de Ion Băieşu, având-o alături şi pe Diana Iarca, o altă actriţă in Buzău care face carieră pe scenele bucureştene. 

Pentru cei care vor să-i urmărească „la lucru” pe tinerii actori Marina Neagu şi Dragoş Dumitru, o nouă reprezentaţie a piesei de teatru este programată la Godot Cafe-teatu, în str. Blănari, nr. 14, luni 17 martie, de la ora 20.00.


Etichete: aceeaşi |  artiştii |  împart |  buzoieni |  Dragoş |  Dumitru |  Marina |  Neagu |  scenă
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU