În cele 4 zile petrecute în Bad Zwischenahn, participanţii au fost implicaţi în numeroase activităţi şi vizite pentru a vedea exemple de locuri de muncă verzi sau idei de afaceri relevante. Au fost vizitate următoarele locații: “Museum Specken” (cuptoare vechi de prajit cafeaua provenită inițial din zona cea mai apropiată Bremen, articole folclorice, trăsuri și mijloace de transport tradiționale), restaurant Specken (reamenajat intr-o mică măsură dintr-un vechi castel păstrându-se textura naturală a lemnului de strejar din care erau prelucrate unele din obiecte sau grinzi), pepiniera “Baumschule /Tree Nursery Bonk “ (o afacere de familie de cateva generații, ideea inovativă constând în decuparea cât mai creativă sau la cererea clienților a copacilor crescuți pe o suprafață de 85 ha), cafenea-clătitărie de familie “Pankokencafe” (aflată într-o zonă deschisă mai departe de oraș pe traseul cel mai cunoscut de cicliști ce însoțea fidel în călătoria pe două roți calea ferată), ferma Ahlers ( care, pe lângă activitatea agricolă de creștere a vacilor, realiza comercializare cu produse alimentare homemade si fructe/legume ale unor colaboratori de la alte ferme asociate; de asemenea, pasiunea pentru cai a fost valorificată financiar prin oferirea de cursuri de echitație în special pentru copii), pescărie-restaurant “Fischerei Rabben”, club de golf (“Swin / Farmer Golf” Gristeder Hof. Practical Exercise in a new kind of “rural entertainment”).
“Dacă pentru această întâlnire participanții au trebuit să contabilizeze materiile prime specifice țării natale folosite în agricultură, precum și modurile în care au fost valorificate în economie, pentru următoarea reuniune din Turcia din luna februarie se vor susține prezentări despre noi căi, inovative dar și realiste despre cum pot fi folosite pe viitor aceste materii prime tradiționale; și, de ce nu, să speram că se pot materializa în activități lucrative locale sau internaționale de succes în domeniul ”green”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Colegiul Economic Buzău.
Comentarii