14 [NOV 12] CULTURA Buzau
Miercuri, 14 noiembrie 2012

Începe Festivalul de Teatru Bilingv

Dan Răspopa alte articole de Dan Răspopa
1 vot 2234 vizualizari 0 comentarii danraspopa@sansanews.ro
Matei Vişniec

În perioada 16 - 18 noiembrie va avea loc, în Sala Mare a Consiliului Judeţean, Festivalul de Teatru Bilingv "Eugen Ionescu", ediţia a IV-a. Evenimentul este organizat de către Centrul Cultural Francofon, în asociaţie cu mai multe instituţii publice locale.
Ediţia din acest an a festivalului este dedicată dramaturgului Matei Vişniec. Competiţia este adresată elevilor cu vârsta cuprinsă între 11 şi 19 ani. Prestaţia artistică a micilor actori va fi evaluată de un juriu format din profesori de limba franceză, respectiv limba română, şi actori. Buzoienii pot viziona spectacole din concurs atât sâmbătă, cât şi duminică, între orele 12.00  - 17.00, la Sala mare a Consiliului Judeţean.
Organizatorii au reuşit să aducă la Buzău şi două spectacole de gală. Este vorba despre două producţii după textele dramaturgului invitat, regizate de două nume cunoscute ale scenei româneşti: „Angajare de clovn”, regia Mihai Lungeanu, sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 18.00, şi „Frumoasa călătorie a urşilor Panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”, spectacol în regia Cătălinei Buzoianu, programat duminică, 18 noiembrie, de la ora 18.00.
Duminică, este programată, de la ora 17.00, la Sala mare a CJ, la o conferinţă susţinută de celebrul dramaturg şi poet Matei Vişniec, despre viața sa și cărțile publicate în România şi Franța. 
 


Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU