12 [MAR 18] CULTURA Buzau
Luni, 12 martie 2018

Vioară de 1,5 milioane de euro, la Buzău

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 2800 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro
Foto arhiva www.alexandrutomescu.ro

Unul dintre cei mai iubiți și nonconformiști violoniști ai momentului, nu numai în România, ci și dincolo de granițele țării, cu prezențe pe cele mai mari scene ale lumii- Théâtre des Champs Elysées (Paris), Carnegie Hall (New York) sau Metropolitan Arts Centre ( Tokio ) - ajunge la Buzău. Violonistul Alexandru Tomescu va urca, duminică, 18 martie, pe scena din Amiteatrul Colegiului Mihai Eminescu din Buzău. 


Pentru cei care se întreabă cum a acceptat cel mai apreciat violinist roman al momentului să concerteze într-o sală cu dor cîteva zeci de locuri, în fața unui public în curs de formare pentru acest gen de eveniment, trebuie spus că artistul și-a asumat un proiect de educare a tinerilor pentru artă și, în special, pentru muzica clasică, o inițiativă de trezire a gustului estetic. 


Alexandru Tomescu este, totodată, implicat în evenimente caritabile și promotorul unui curent revoluționar în domeniul muzical, cu concerte maraton live și cu abordări inovatoare și spectaculoase ale unor partituri celebre. 
Artistul va aduce la Buzău vioara Stradivarius Elder-Voicu, după ce a cîștigat pentru a doua oară concursul organizat de Ministerul Culturii și Filarmonica ”George Enescu”, fiindu-i conferit dreptul de a cînta încă cinci ani pe acest instrument. 


Născut într-o familie de muzicieni, Alexandru Tomescu a studiat vioara, în primii ani, cu mama sa, iar primele concerte le-a susținut, alături de tatăl său, la vîrsta de șase ani. Din 2007 cînd i-a fost încredințată prima oară vioara Stradivarius Elder-Voicu, Alexandru Tomescu a inițiat cîteva proiecte inedite de promovare a artei. În cadrul Turneului Stradivarius, realizat cu finanțare privată, a concertat în țară susținînd spectacole excepționale care au îmbinat sonatele pentru vioară cu momente de performance, un mix foarte apreciat de public. Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU