26 [NOV 12] CULTURA Buzau
Luni, 26 noiembrie 2012

'După dealuri', astăzi la Consiliul Judeţean

alte articole de
0 voturi 2423 vizualizari 0 comentarii
Cristian Mungiu


Încă un premiu pentru 'După dealuri'
În foto: Bertrand Bonello

După ce şi-a făcut rost, pentru colecţie, de cele mai importante trofee europene (Palme d’Or pentru '4,3,2', şi premiile pentru cel mai bun scenariu şi cele mai bune actriţe pentru 'După dealuri', tot la Cannes), Cristian Mungiu atacă America Latină şi înregistrează o victorie zdrobitoare.
Filmul său, ”După dealuri”, şi-a adjudecat, recent, cel mai important trofeu, Golden Astor for Best Film, acordat la prestigiosul Festival de film de la Mar del Plata (Argentina). Juriul care a decis că lungmetrajul lui Mungiu este cel mai bun, la categoria filme internaţionale, a fost alcătuit din Bertrand Bonello, Thomas Mauch, Peter Medak, Eslinda Nunez şi Lita Stantic. 



Regizorul Cristian Mungiu va fi prezent astăzi la Buzău. În sala mare a Consiliului Judeţean, de la orele 15;00 şi 18:00, va începe proiecţia peliculei care anul acesta i-a adus regizorului nominalizarea la premiile Academiei Europene de Film. 
Filmul regizat de Cristian Mungiu, inspirat de cazul de exorcism de la Tanacu, ecranizează povestea a două tinere care au crescut împreună şi se reîntîlnesc dupa cîţiva ani de despărţire.  La sfîrşitul serii, Cristian Mungiu va susţine o conferinţă de presă la care va participa şi actorul buzoian Ionuţ Ghinea, care a făcut parte din distribuţia filmului.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU