15 [MAI 13] CULTURA Buzau
Miercuri, 15 mai 2013

Două tinere actriţe deschid ATELIERUL DE CREAŢIE

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
3 voturi 7830 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Spectacolul "Feisbuc", primul despre această populară reţea de socializare,  le-a adus pe tinerele actriţe în atenţia publicului buzoian. De data aceasta vin acasă cu un nou proiect, "Atelierul de Creaţie" destinat copiilor şi adolescenţilor din Buzău şi Râmnicu Sărat.

Diana şi Marina şi-au început drumul artistic în Liceul de Artă din Buzău, unde îndrumate de profesorul Lucian Ghimişi, au descoperit pasiunea pentru actorie. Prietene bune si colege, au urmat  Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti şi s-au implicat în diverse proiecte de teatru, televiziune, film, sau reclame.

Marina Neagu a facut parte din proiectul “Împreună pentru natură”, emisiune pentru copii difuzată pe TVR 1, iar mai târziu, alături de Diana Iarca s-a implicat în primul eveniment cu tema ecologică din Bucureşti destinat elevilor de gimnaziu. Pasiunea pentru pedagogie a determinat-o pe Diana Iarca să se implice şi în proiectul “Fiecare copil merită o educatie completă”. Prin rolul pe care l-a avut, de profesor de actorie, a ajutat la dezvoltarea personală a copiilor cu dizabilităţi şi a participat la sesiunile de formare ale adulţilor care lucreză cu astfel de tineri. Copiii fac parte în continuare din viaţa profesională a Dianei, ea fiind profesoară de interpretare la "Şcoala Micile Vedete" din Bucureşti.

Atrase de pedagogie s-au hotărât să pună bazele primului "Atelier de Creaţie" din Buzău şi Râmnicu Sărat. Atelierul va cuprinde exerciţii de improvizaţie teatrală, exerciţii de dezvoltare personală, jocuri de imaginaţie şi concentrare. 

În fiecare lună un invitat surpriza, o vedetă, va lua parte la cursurile "Atelierului de Creaţie" pentru a le împărtăşi tinerilor din experienţa lor profesională. Printre invitaţi se numără: Lucian Ghimişi, Silviu Biriş, Cosmin Natanticu, Anca Dumitra, Mike Alexandru Gheorghiu, Alex Bogdan, Radu Pietreanu, Costin Cambir, Alexandra Timofte, sau Alex Jitea.

"Atelierul de Creaţie" îşi va deschide portile in luna iunie! Preselectia va avea loc pe 2 iunie in Buzau, la ora 11:00, in Cafeneaua Artiştilor, iar la Râmnicu Sărat tot pe pe 2 iunie, dar la ora 16:00 la Casa de Cultură.

Toţi doritorii care au minim 6 ani sunt aşteptaţi la preselectie. Pentru înscrieri sunaţi la nr: 0724 438 602 /0742 281 268.


Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU