20 [FEB 14] CULTURA Buzau
Joi, 20 februarie 2014

De Mărţişor, se redeschide Muzeul Judeţean

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 2619 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

În luna martie se va finaliza lucrarea de reabilitare a Muzeului Judeţean Buzău, prima de o asemenea anvergură prin care trece imobilul după cutremurul din anul 1977.


În urmă cu 4 ani s-a dat startul programului de modernizare, iar în ultima perioadă constructorii s-au mutat în interiorul clădirii. Investiţia se ridică la peste 38 de milioane de lei.


Cele mai importante dintre lucrările efectuate fac referire la schimbarea integrală a acoperişului, refacerea faţadei clădirii şi modernizarea sălii Teatrului „George Ciprian”, una dintre incintele cele mai de preţ ale muzeului. Totodată, obiectivul va fi dotat cu un sistem audio-ghid prin care vizitatorii pot asculta în căşti povestea fiecărui exponat, dar şi cu plasme care vor reda filme documentare. Pe lista de achiziţii şi dotări se mai află un sistem de climatizare şi un lift de interior.


O parte din curtea interioară a muzeului va fi acoperită cu sticlă realizându-se, în acest mod, o sală de expoziţie inedită. Piesele de muzeu vor fi aduse abia la câteva luni după ce sălile vor fi finalizate. Motivul este legat de condiţiile optime de păstrare a exponatelor.


Pe de altă parte buzoienii trebuie să cunoască faptul că în Sala teatrului „George Ciprian”, conform proiectului tehnic, numărul locurilor va fi mai mic astfel încât spectatorii să se bucure de mai mult spaţiu între scaune.Etichete: fonduri |  george ciprian |  reabulitare |  muzeu
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU