19 [OCT 17] CULTURA Buzau
Joi, 19 octombrie 2017

Concursul pentru Biblioteca Județeană se reia. Vezi cine se luptă pentru șefia teatrului!

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
6 voturi 3907 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Concursul pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Județene ”Vasile Voiculescu” va fi reluat după ce ambii candidați înscriși au fost respinși în etapa selecției de dosare. Cei doi sunt Sorin Burlacu, fost director al bibliotecii, și Iulia Irimia. Comisia de concurs a respins ambele dosare, constatând că nu îndeplinesc condițiile prevăzute în regulamentul de organizare și desfășurare a concursului. Fiind singura probă pentru care nu pot fi depuse contestații, concursul este considerat încheiat, urmând a fi reluat, la o dată ulterioară. 
Atenția se mută, în perioada imediat următoare, pe concursul organizat de Consiliul Județean pentru postul de director al Teatrului ”George Ciprian”. Din cei trei candidați înscriși, unul a fost respins în cadrul primei etape, de selecție a dosarelor. Dat fiind că evaluarea continuă cu doi dintre candidații înscriși, comisia de concurs și secretariatul acesteia păstrează confidențialitatea asupra numelor candidaților. Surse apropiate instituției de cultură susțin că, în etapele următoare, se vor duela actualul director interimar al teatrului, Gina Chivulescu, și Dan Marius Zarafescu , teatrolog, actual director adjunct al Teatrului Nottara și un colaborator vechi al Teatrului ”G.Ciprian”. Gina Chivulescu intră în concurs cu o experiență de 6 ani la conducerea teatrului buzoian, ca director interimar, timp în care a gestionat atât activitatea curentă, cât și edițiile Festivalului Vedeteatru. Dan Marius Zarafescu, om de teatru și de cultură, are în spate 18 ani de activitate neîntreruptă în Ministerul Culturii, pe diferite posturi, experiența de director adjunct al Teatrului Nottara, din anul 2014 până în prezent, dar și calitatea de membru în numeroase jurii ale festivalurilor și concursurilor de teatru din țară, precum și în comisii de concurs, ca reprezentant al Ministerului Culturii. 
În următoarea săptămână, proiectele de management depuse de cei doi candidați vor fi analizate, iar pe 2 noiembrie va avea loc proba interviului care va fi înregistrată video. Voteaza articolul: bun: 6  |  slab: 0   6

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU