23 [OCT 15] CULTURA Buzau
Vineri, 23 octombrie 2015

Centrul de Artă şi Cultură: sediu nou şi lansări de album

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
7 voturi 3341 vizualizari 1 comentariu monden@focustv.ro

Centrul de Artă şi Cultură din Buzău se lauda cu "haine" noi. Activează într-un spaţiu nou, cu dotări excepţionale şi ieri a lansat primul material video cu soliştii, instrumentiştii şi dansatorii care sunt colaboratori.


Ieri, la orele serii, a avut loc lansarea oficială a două materiale video. Primul dintre ele este volumul care conţine videoclipurile pe care Centrul de Artă şi Cultură din Buzău le-a realizat artiştilor buzoieni. Întreaga vară, toţi soliştii colaboratori au filmat cel puţin un videoclip în cele mai frumoase locuri ale judeţului. Toate materialele sunt gata şi au fost adunate pe un DVD. Tatiana Răduţă, Simona Bănică, Filofteia Drăghici, Cornelia Ghica, Daniela Matache, Adriana Stuparu, Mădălina Manolache, Gabriela Bolocan, Diana Ioniţă, Diana Ştefănescu, Nicoleta Buga, Maria Dumitru, Nina Stamate, Teodora Bârsan, Mariana Ţicleanu, Loredana Răduţă, Ion Băciş, Alexandru Petcu, Atena Bratosin Stoian şi Nicolae Oprişan sunt cei care au înregistrat melodii noi cu Orchestra Radio, dirijor Adrian Grigoraş. Un alt DVD a fost realizat pe plaiurile de la Mânzăleşti cu ansamblul de dansuri "Plaiurile Mioriţei". Suite moldoveneşti, munteneşti, căluşul, dansuri din Oaş şi Făgăraş, toate sunt ilustrate pe materialul scos de Centrul de Artă şi Cultură.


Şi dacă până în prezent, toţi artiştii colaboratori se pot lăuda cu o activitate bogată, de acum înainte au la dispoziţie toate condiţiile pentru a performa. Centrul de Artă şi Cultură activează într-un sediu nou în cadrul Muzeului Judeţean şi cuprinde o sală de repetiţii cu orchestra, cu dansatorii, iar soliştii au propriul studio de înregistrări cu dotări performante. Ieri a fost inaugurat şi sfinţit noul sediu, iar sala de repetiţii a noii locaţii a fost denumită după instrumentistul Emilian Mărgean, ţambalagiu în Ansamblul "Plaiurile Mioriţei", care a decedat fulgerător anul acesta în luna iunie.  Artistul fusese invitat alături de colegii săi la o petrecere în Capitală. După prima parte a recitalului, Emilian Mărgean a cerut un pahar cu apă, dar la scurt timp s-a prăbuşit cu faţa pe masă fără să mai poată fi salvat.


Noul Centru de Artă şi Cultură din Buzău care activează în cadrul Muzeului este deschis buzoienilor care vor să îşi înceapă activitatea artistică.


Etichete: album |  Centrul |  Cultură |  lansări |  sediu
Voteaza articolul: bun: 5  |  slab: 2   3

Comentarii

Margean
27 iunie 2018
Tambalist,nu tambalagiu!Si nu a cerut niciun pahar cu apa...Mare minune ce a facut Centrul pentru soțul meu..Trebuia sa-l prețuiască in viața,nu dupa..De ochii lumii.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU