15h 35' ACTUALITATE Buzau
Vineri, 19 octombrie 2018

UPDATE Scandalagiii de la UPU, puşi sub control judiciar

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 2002 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [15:35] 22 OCT 2018 › În finalul anchetei, potrivit unei informări transmise de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, femeia de 38 de ani şi bărbatul de 45 de ani din Costeşti au fost reţinuţi 24 de ore pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar, ulterior, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 O anchetă de amploare s-a declanșat la Buzău după scandalul de aseară de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Polițiștii au întocmit trei dosare penale și i-au audiat pe protagoniștii scandalului monstru în urma căruia activitatea de la UPU a fost blocată câteva zeci de minute.                                                                                                                                                        
Scandalul a pornit de la o ceartă iscată între două familii din Costești. Adulții au ajuns la bătaie după ce copiii lor s-au bătut la școală iar unul dintre ei a fost mușcat de spate. Odată ce a aflat ce s-a intamplat la ore, mama minorului agresat l-ar fi lovit si i-ar fi dat cu spray lacrimogen în ochi celui care i-a mușcat fiul. Apoi, părinții ambilor copii au mers la spital. În momentul în care s-au întâlnit, pe holul de la UPU a început bătaia care a afectat activitatea de la Urgențe și a produs panică în rândul pacienților. Potrivit martorilor, în momentul în care membrii celor două familii s-au întâlnit în holul UPU Buzău tatăl unuia dintre copii i-a aplicat o lovitură mamei celuilalt, iar aceasta a scos un spray lacrimogen cu care a pulverizat spre bărbat. Ulterior, acesta a fugit pe holurile secţiei, în timp ce femeia agresată l-a urmărit pulverizând din spray. În tot acest timp, bolnavii care așteptau să fie văzuți de medicii de la Urgențe au intrat în panică. Din cauza sprayului lacrimogen, mulți au început să lăcrimeze și să tușească. Printre alte simptome resimtite, pacientii au declarat ca ii ustura foarte tare gatul, nasul si se sufocau.

Și personalul medical a fost afectat de gazul pulverizat de femeie în incinta Unității de Primiri Urgențe. Asistent Tatiana Baciu a mentionat ca printre simptomele manifestate de catre acestia s-au numarat insuficienta respiratorie, senzatie de arsura la nivelul globilor oculari, tuse, senzatie de discomfort si lipsa de aer. 
Puși în fața unui conflict major, angajații firmei de pază, insuficienți în raport cu amploarea scandalului, au chemat Poliția. Într-un final, scandalagiii au fost potoliți de polițiștii care i-au ridicat si dus la audieri. Ambele părți au depus plângeri. Trei dosare penale au fost întocmite de politiști după scandalul monstru de la Spitalul Județean  Buzau. Purtătorul de cuvant al IPJ Buzau, Amalia Călugăru a declarat ca politistii s-au deplasat la fata locului, dupa ce au fost sesizati de catre personalul cu atributii de paza din unitatea sanitara, iar in urma plangerilor formulate de amble parti, au inceput cercetarile in vederea savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente. Oficialul a mai declarat ca, in plus, politia s-a autosesizat in vederea comiterii infractiunii de port sau folosire fara drept de obiecte periculoase.

În urma incidentului de ieri, pacienţii care aşteptau să fie consultaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe au ieşit în curtea unităţii spitaliceşti în timp ce alţi pacienţi, unii aflaţi în stare gravă, au fost duşi în alte secţii timp de aproape două ore cât a durat aerisirea secţiei. Un membru al personalului medical a declarat ca totul a inceput cu un miros patrunzator, toata lumea a inceput sa tuseasca, moment in care s-a decis ca pacientii sa fie retrasi catre alte sectii, unde mirosul de spray nu putea sa patrunda.

După ce spiritele s-au calmat, femeia care a pulverizat spray lacrimogen în incinta spitalului, pe un hol plin de bolnavi și aparținători, și-a recunoscut greșeala. Ea a declarat ca a realizat ce a facut prea tarziu si nu a avut cum sa mai repare ceva.

Nu este prima dată când Spitalul Județean Buzău este scena unor scandaluri de proporții provocate de familiile pacienților, de aceea, conducerea unității medicale trage un semnal de alarmă și cere bolnavilor si familiilor lor să înțeleagă că astfel de gesturi pot avea repercusiuni grave asupra activității spitalului, și implicit a bolnavilor. Managerul Spitalului Județean Buzau, Claudiu Damian a declarat ca cei implicati trebuie sa raspunda pentru ceea ce au facut si oamenii trebuie sa inteleaga ca la spital trebuie sa vina pentru a se trata, si nu pentru a se razbuna unii pe altii.

Protagoniștii scandalului de aseară de la Unitatea de Primiri Urgențe sunt cercetați de polițiști. 

VIDEO AICI


Etichete: Anchetă |  monstru |  scandalul |  VIDEO
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU