16h 56' POLITIC Buzau
Marţi, 28 mai 2019

CIOLACU, AL TREILEA OM ÎN STAT

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2020 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
UPDATE [16:56] 29 MAI 2019 ›
Deputatul PSD Marcel Ciolacu este noul președinte al Camerei Deputaților.  iderul PSD Buzău a fost ales, miercuri, prin vot, președinte al Camerei Inferioare a Parlamentului, după ce locul a rămas liber în urma condamnării lui Liviu Dragnea. Noul președinte al Camerei Deputaților a fost votat de 172 de parlamentari, în timp ce candidata Opoziției reunite, Raluca Turcan, a adunat 100 de voturi. 


După desemnarea sa în funcția de președinte al Camerei Deputaților, Ciolacu a declarat, pentru presa centrală, că va avea o altă abordare decât Liviu Dragnea, având în vedere că acesta din urmă era și liderul partidulu. 

”Abordarea mea va fi foarte clară, cum am zis şi în Cameră, nu sunt şeful deputaţilor, am un singur rol în perioada următoare: de a intra, în primul şi în primul rând, în normalitate. În normalitate înseamnă respectarea cutumelor parlamentare, toate înţelegerile cu liderii de grup să fie de către toată lumea semnate. De exemplu, componenţa Biroului Permanent, comisiile, o să mă aplec mult mai mult pe organizarea şi gestionarea problemelor din Camera Deputaţilor politice”. 
(sursa declaratiei- News.ro)Deputatul Marcel Ciolacu, liderul PSD Buzău revine în forţă la vîrful politicii româneşti. El a devenit, marţi seară, propunerea partidului pentru a prelua preşedinţia Camerei Deputaţilor, iar decizia a fost făcută publică chiar de către parlamentarul buzoian la sfîrşitul şedintei Comitetului Executiv Naţional. Ciolacu a declarat că a acceptat propunerea făcută de partid şi se bazează pe voturile pesediştilor din Camera şi a deputaţior ALDE. În acest context este de observat că Marcel Ciolacu nu are nici un fel de emoţie la vot deorece el va primi foarte probabil şi voturile din partea deputaţilor PRO Romania, dat fiind că relaţia sa cu fostul premier Mihai Tudose este de notorietat ca şi cea cu Victor Ponta. Marcel Ciolacu a mai declarat însă fără să spună explicit că doar soţia sa nu e mulţumită cu noua funcţie pe care ar urma să o ocupe şi i-a scris un sms deşi face acest lucru extrem de rar. Iar mesajul conţinea numele "Adrian Năstase", "Valeriu Zgonea" şi "Liviu Dragnea", toţi foşti şefi ai Camerei Deputaţilor dar şi condamnaţi pentru corupţie în urma unor dosare instrumentate de D.N.A. Pe parcursul zilei de marţi în presa politică de la Bucureşti a apărut ştirea că Marcel Ciolacu urma să preia funcţia de secretar general al P.S.D. în locul lui Codrin Ştefănescu, dar după negocieri postul a fost repartizat Rodicăi Nassar. După condamnarea şi încarcerarea lui Liviu Dragnea interimatul la preşedinţia Camerei Deputaţilor a fost preluat de Carmen Mihălcescu, fost deputat de Buzău la aceea vreme purtînd numele de Carmen Ileana Moldovan

Etichete: Camerei |  Ciolacu |  Deputatilor |  pentru |  propus |  sefia |  Ultima
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU