29 [NOV 17] ACTUALITATE
Miercuri, 29 noiembrie 2017

Pregătirile pentru Sărbători,pe ultima sută de metri

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2199 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Pregătirile pentru Ziua Naţională sînt pe ultima sută de metri în municipiul Buzău, care va căpăta o faţă nouă, după cum promite primarul oraşului Constantin Toma. Pe bulevardele oraşului sînt deja arborate aproximativ 800 de steaguri au fost arborate, iar pe principalele artere din oraș, au fost montate ornamente specifice Crăciunului, care vor fi aprinse pe data de 1 Decembrie. Elementul de maximă atracţie va fi în Piața Dacia unde, în premieră, va fi montată o plasă cu sute de lumini ce va acoperi întreaga suprafaţă a pieţei.

"Vom încerca să îmbunătăţim ce am avut anul trecut, în sensul că vom avea un patinoar mai mare şi vom da mai devreme startul Sărbătorilor de Iarnă pe 1 decembrie, de Ziua Naţională, cînd vom avea steagurile naţionale pe toate arterele principale, pentru că sîntem români şi nu trebuie să uităm acest lucru. Patriotismul acesta a scăzut foarte mult după 1990, multora dintre concetăţenii noştri le este ruşine să spună că sînt români, dar noi sîntem români şi avem foarte multe calităţi şi trebuie să credem în ele. Vor fi multe spectacole, vom avea mulţi meşteri populari, vom avea mîncare şi băutură de sezon şi alte jucării pentru copii, precum şi o plasă de lumini pe întreaga suprafaţă a Platoului dacia, aşa cum am văzut anul trecut la Sibiu, cînd se afla la a zecea ediţie a Tîrgului de Crăciun şi se situa printre cele mai frumoase 12 oraşe din Uniunea Europeană. Nu cred că vom ajunge la acel nivel, dar facem eforturi ca, încet, încet, să ajungem să avem un alt oraş. În acelaşi timp, aţi văzut că a început o pavoazare a tuturor arterelor din municipiul Buzău şi se vor aprinde de 1 decembrie. Vom avea şi un program cu fanfara militară, vom aduce şi artişti români din Ucraina şi Republica Moldova, artişti români care, din păcare, au ajuns acolo în urma evenimentelor istorice din ultima sută de ani", a precizat primarul oraşului, Constantin Toma.

În Piaţa Dacia au fost aduşi doi brazi înalţi, care vor fi împodobiţi și zeci de căsute în care își vor vinde marfa producătorii de produse specifice Crăciunului. La Buzău, startul manifestărilor specifice Zilei Naţionale se va da vineri, la ora 10, pe platoul din fața Prefecturii Buzău. După ceremoniile militare și religioase, discursurile autorităților, militarii vor face spectacol punînd în scenă o demonstrație de precizie şi îndemînare în mînuirea armei. Spectacolul va fi organizat de militari din cadrul Batalionului 47 Comunicaţii şi Informatică "General Nicolae Petrescu". În jurul orei 11 va avea loc parada militară. Anul acesta, la paradă vor lua parte aproximativ 450 de militari. După paradă, buzoienii sînt invitați la masă. În Parcul Crîng vor fi servite peste 3 mii de porții de fasole cu ciolan dar și cîte un pahar de vin fiert. Tot în parc va fi organizat un spectacol susținut de artiști locali.Etichete: metri |  pentru |  Pregătirile |  Sărbători |  ultima
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU