21 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 21 februarie 2020

Încep lucrările de reabilitare termică la Dermato-Venerice, dar refacerea Blocului Operator și a UPU bate pasul pe loc

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2925 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

O investiție care va scădea cu aproape un sfert cheltuielile de funcționare a secției Dermato-Venerice a Spitalului Județean Buzău va demara chiar în această săptămână. Este vorba despre lucrările de modernizare și eficientizare energetică a clădirii, a căror valoare se ridică la aproape două milioane de lei. Între timp, alte investiții din Spitalul Județean bat pasul pe loc. Lucrările privind refacerea și modernizarea blocului operator sunt blocate de aproape un an, iar autoritățile nu pot spune cu certitudine când vor fi reluate. În întârziere este și demararea construcțiilor pentru noua unitate de primiri urgențe, aflată încă la etapa de licitație pentru desemnarea constructorului.

Una caldă, alta rece. Așa sunt veștile pentru pacienții care ajung să se trateze la spitalul județean din Buzău. Una dintre investițiile făcute publice de autoritățile județene încă de anul trecut este pe punctul de a fi demarată. Este vorba despre modernizarea secției Dermato Venerice, pentru care au fost obținute fonduri europene pentru lucrări de eficientizare energetică a clădirii. Mai exact, vor fi 
lucrări de consolidare, de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, instalarea de panouri solare și panouri fotovoltaice, pompe de căldură aer-apă precum și lucrări de modernizare a instalaţiilor de iluminat în clădire. În total vor fi cheltuiți aproape două milioane de lei, banii fiind accesați prin Programul Operațional Regional. 

Implementarea acestui proiect asigură un confort sporit pacienților și angajaților Spitalului Județean de Urgență Buzău, dar va genera și o diminuare a cheltuielilor de funcționare, la nivelul acestei clădiri, cu aproximativ 25%. Proiectele de investiții în infrastructura de sănătate vor continua, avem în vedere proiecte pentru modernizarea aparaturii, dar și pentru reabilitarea celorlalte secții ale Spitalului Județean Buzău.”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Județean Buzău. 

Totuși până la demararea altor investiții, alte promisiuni rămân neonorate. Este vorba despre lucrări ample care din diferite motive bat pasul pe loc. Un exemplu este și una dintre cele mai mari investiții anunțate pentru unitatea medicală, demarată, dar blocată de luni bune. Lucrările la blocul operator  nu sunt reluate nici astăzi deși termenul de finalizare a modernizării era august anul trecut.
O altă investiție, la fel de necesară pentru pacienții, dar și pentru personalul medical din Buzău, aflată în întârziere, este construcția unei noi unități de primiri urgențe, unde licitația a fost reluată pentru a doua oară.. 

“ Suntem in faza de licitație, nu știu când se poate termina licitația, pentru că nu este treaba mea - există persoane care se ocupă de asta, de la compartiment și comisie – probabil că într-o perioadă destul de scurtă. În această fază de licitație sunt toate unitățile de primiri urgențe din țară, care au primit finanțare pe fonduri europene” a declarat președintele Consiliul Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. 

Pe de altă parte, Spitalul Județean a primit anul acesta un buget mai mare decât anul trecut. Este vorba de aproape 203 milioane de lei, față de 190,57 milioane de lei, atât cât a primit unitatea medicală în 2019. 

 Etichete: Încep |  Blocului |  Dermato |  lucrările |  Operator |  pasul |  reabilitare |  refacerea |  termică |  Venerice
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU