14h 12' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 27 iunie 2018

A fost potop! Efectele ploilor in judetul Buzau (update)

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 2242 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [14:12] 27 IUN 2018 ›
DN 10 Buzău-Brasov a fost redeschis circulatiei, incepand cu ora 14,00. Carosabilul a fost curatat in cadrul unei interventii a angajatilor SDN Buzau, iar la ora transmiterii acestei stiri se circula fara restrictii. UPDATE [12:11] 27 IUN 2018 › ULTIMA ORA! DN 10 Buzău Brașov, închis în urmă cu câteva momente.

Accesul autovehiculelor pe această șosea a fost blocat, în zona barajului Siriu, din cauza căderilor de pietre de diferite dimensiuni. Fenomenul apare la fiecare ploaie mai puternică și s-a reactivat și acum. Încă de la miezul nopții, în zonă se înregistraseră căderi de bolovani însă aceștia ajunseseră la buza versantului, nicidecum pe șosea. Cum odată cu trecerea orelor, fenomenul s-a accentuat, autoritățile au luat decizia închiderii Drumului Național 10 Buzău-Brașov.

Urmare a acestei situații circulaţia autovehiculelor se poate face pe DN 10 de la km 78 către Vălenii de Munte, pe DJ 102 B. De asemenea, circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat pe DN2 la kilometrul 130, în afara localităţii Zărnești, unde există revărsare de apă pe carosabil. Potrivit Infotrafic, la această oră se circulă îngreunat şi pe DN 2 la Slobozia Bradului, în judeţul Vrancea, din cauza apei strînse pe carosabil.

 

UPDATE [10:20] 27 IUN 2018 › Va ploua astăzi cât nu a plouat o lună întreagă.
 Cantitatea de precipitații așteptată pe parcursul zilei în Buzău și județele  aflate sub cod portocaliu, este de 70 de litri pe metru pătrat. Situație care pune în gardă autoritățile dar sip e specialiștii de la Direcția Apelor Buzău Ialomița, care sunt deja cu ochii pe rîuri și pâraie.


          La Buzău, cotele de apărare nu sunt depășite pe nici o apă din județ. Deși plouă abundent, seceta mare cu care s-a confruntat județul, a făcut ca apa căzută din cer până acum să se infiltreze în solul uscat. De aceea, nu se înregistrează, cel puțin deocamdată, creșteri de nivel pe rîurile din Buzău. Situația s-ar putea schimba însă la orele după amiezii, atrag atenția specialiștii de la Direcția Apelor Buzău Ialomița.                  Aceiași specialiști ne informează că până acum în orașul Buzău s-a înregistrat cea mai mare cantitate de precipitații-44, 5 litri pe metro pătrat. La Ziduri, s-au strâns 40 de litri pe metru pătrat, la Rușețu 38. 7 litri pe metru pătrat în timp ce la Caralegele cantitatatea de precipitații căzută în ultimele ore se ridică la 34 litri pe metru pătrat. Cel mai mult a plouat la cîmpie, în timp ce la deal și la munte cantitatea de precipitații a fost mai mică, conform măsurătorilor effectuate de specialiștii de la Apele Romane Buzău Ialomița.  
 


Ploile din ultimele ore au condus la acumularea unor importante cantitati de apă și au provocat deja primele probleme. La Buzau, pompierii au avut, pînă în jurul orei 10,00, 4 misiuni de evacuare a apei din curți, subsoluri sau locuințe, trei fiind în municipiul Buzau. 

Mai intii, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada Viilor, unde o locuință a fost inundată, ulterior fortele fiind suplimentate pentru ca apa a ajuns in mai multe curti. In jurul orei 9, 15 s-a solicitat o interventie pentru evacuarea apei din subsolul Gradinitei Boboceii din cartierul Micro 3. De asemenea, pompieri cu motopompe au fost trimiși pe strada Bradului din oraș unde garajele oamenilor s-au umplut cu apă. Tot din cauza apei, canalizarea din oraș a refulat, iar străzile sunt pline cu apă. În această dimineață, un autoturism aparținând unei școli de șoferi a rămas blocat cu partea din față într-o gură de canal al cărei capac a fost aruncat de presiunea apei, generată de cantitatea mare de precipitații. Situatia fost semnalata pe strada Frasinet unde au intervenit muncitorii de la Compania de Apă care au semnalizat zona cu o baliză astfel încît șoferii să observe la timp problema.  

Tot în județul Buzău, în ultimele ore, din cauza ploilor puternice, s-au înregistrat căderi de bolovani în zona Siriu. Polițiștii dau asigurări că rocile nu au ajuns pe carosabil,  ci la buza versantului, astfel că deocamdată nu sunt probleme ce ar putea duce la închiderea șoselei care leagă Buzăul de Brașov. 
În schimb, pe DN 2 E 85, dincolo de Ramnicu Sarat, in localitatea vrinceana Dumbraveni, traficul dinspre Focșani spre Buzau este restrictionat. Prima band ape sensul amintit este acoperita de apa si aluviuni aduse de pe un drum agricol din vecinatatea soselei. 

 

       


Etichete: Buzau |  inundatii |  ploi
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU