23 [NOV 16] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 23 noiembrie 2016

Cum putea fi evitată tragedia de la Crucea Comisoaiei

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 1560 vizualizari 2 comentarii news@sansanews.ro

Putea fi evitată tragedia de luni seară de la Crucea Comisoaiei, unde un bărbat a murit, iar un tînăr a fost grav rănit, luptînd acum pentru viaţă? O întrebare al cărei răspuns îl aşteptăm de la reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, dar şi de la poliţiştii de la Serviciul Rutier al Poliţiei Buzău.

Era în jurul orei 6 luni seară, cînd la Crucea Comisoaiei, pe şoseaua europeană, se producea o nouă tragedie. Un bărbat de 59 de ani sfîrşea în urma unui accident produs în afara localiăţii buzoiene Zărneşti. Bărbatul,  originar din Capitală, se îndrepta spre Rîmnicu Sărat, la volanul unui autoturism Renault,  cînd la un moment dat a pătruns pe contrasens şi s-a izbit frontal de un TIR. În urma coliziunii, bucureşteanul a murit pe loc. De asemenea, un tînăr de 18 ani care se afla în autoturism a fost grav rănt, el fiind transportat cu multiple traumatisme la Spitalul Judeţean din Buzău. "Conducătorul autoturismului marca Renault care se deplasa pe DN2E85, din direcţia Buzău către Rîmnicu Sărat, ajungînd la kilometrul 131, în afara localităţii Zărneşti, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, moment în care a pătruns pe sensul opus de mers, intrînd în coliziune frontală cu un autotir care se deplasa din direcţia Rîmnicu Sărat către Buzău. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto din autoturism, precum şi rănirea gravă a pasagerului din partea dreaptă faţă", a declarat  subcomisarul Cosmin Rădulescu de la Serviciul Rutier al IPJ Buzău.   
Foarte greu pe timp de noapte
TIR-ul era condus de un cetăţean din Republica Moldova care se îndrepta dinspre Chişinău spre Bucureşti. Parcurgea frecvent acest traseu astfel că drumul nu îi era străin. Colegul de bord al şoferului de TIR, martor al tragediei, spune însă că lucrurile poate ar fi stat altfel, nu dramatic ca acum, dacă şoseaua ar fi fost marcată: "Condiţiile meteo nu sînt atît de grele în acest moment, dar e foarte greu să mergi acum, să circuli pe porţiune aceasta de drum fără marcaj. E foarte greu, mai ales pe timp de noapte". Pe DN 2 E 85, în zona Crucea Comisoaiei, s-au desfăşurat pînă nu demult lucrări la carosabil. Reparaţiile şoselei s-au finalizat, însă drumarii de la CNAIR, din motive doar de ei ştiute, nu au marcat axul şi nici marginile drumului, ceea ce reprezintă pentru şoferi un adevărat obstacol, mai ales în condiţii de noapte şi de ceaţă. Dacă şoseaua ar fi fost marcată, poate şoferul bucureştean nu ar fi intrat pe contrasens iar astăzi ar fi trăit. În urma tragediei de luni, reporterii Focus FM au cerut un punct de vedere reprezentanţilor Companiei de Drumuri, însă răspunsul întîrzie să apară. Poliţia Rutieră Buzău a sancţionat executantul lucrărilor de pe D.N. 2 E 85 pentru semnalizare necores­punzătoare.

Rănitul, transferat la Bucureşti

"Între timp, tînărul de 18 ani rănit grav în accidentul de aseară a fost transferat la Spitalul Floreasca din Capitală, fiind în stare critică. E vorba de un politraumatism. Un pasager dintr-un autoturism, ocupant al locului din faţă dreapta, care din păcate nu purta centură de siguranţă şi a ajuns la noi într-o stare gravă, cu multiple leziuni la nivelul feţei, toracelui, abdomenului cu fractură de femur bilateral şi de radius drept. A fost investigat, în urma investigaţiilor efectuate s-au constatat leziunile şi s-a luat decizia transferului într-o clinică universitară din Bucureşti", a declarat medicul Adrian Zoican de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău. Cercetările privind modul în care s-a produs tragedia de luni seară sînt continuate de poliţişti.Etichete: Comisoaiei |  Crucea |  evitată |  putea |  tragedia
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Pixelu cu pensule
24 noiembrie 2016
Cum putea fi evitat al doilea război mondial. Simplu. Dacă Hitler ar fi fost acceptat la Academia de Arte Frumoase din Viena în 1907 sau în 1908. Cam din aceeași categorie face parte și articolul de mai sus.
Evitatorul
24 noiembrie 2016
Cum putea fi evitata aparitia pe lume a Pixelului albastru?Tatal sau sa fi folosit prezervativul in nefericita noapte cind a fost conceput


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU