29 [NOV 18] "cap limpede"
Joi, 29 noiembrie 2018

Buzaul sta pe o imensa comoara

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 2368 vizualizari 1 comentariu news@sansanews.ro

Buzoienii stau,aproape fara sa stie, pe o imensa comoara .Punga de gaz de la Caragele produce ,secunda de secunda o adevarata avere ,prin exploatarea ei.Un material de presa publicat de presa economica arat cum stau lucrurile in acest moment:,,Producţia de gaze a Romgaz va cunoaşte o creştere până la finalul acestui an, odată cu sporirea producţiei din zona Caragele, arată compania într-un comunicat."Zăcământul de la Caragele livrează zilnic în sistem 700.000 metri cubi de gaze, iar tendinţa este una de majorare a producţiei până la mijlocul lunii decembrie, la 1.000.000 metri cubi pe zi, o dată cu finalizarea şi punerea în funcţiune a colectorului de 16 km. În funcţie de rezultatul sondelor de cercetare, producţia zilnică estimată poată creşte începând cu anul 2020 până la 1.700.000 metri cubi pe zi", arată Romgaz.

"Investiţiile propuse pentru anul următor în zăcământul de la Caragele constau în săparea a 15 sonde şi instalaţii tehnologice de suprafaţa la 10 sonde în valoare totală de circa 45 milioane de euro. Viitoarele eforturi de explorare sunt concentrate în acest moment pe planificarea şi realizarea forajelor pentru confirmare şi creşterea potenţială a volumului resursei estimate cu investiţii de peste 100 milioane de euro.

Menţionăm că, zilnic, Romgaz livrează în sistem 15 milioane de metri cubi, iar producţia de gaze a crescut în acest an peste estimările iniţiale. În primele nouă luni ale anului curent, Romgaz a produs circa 4 miliarde de metri cubi de gaze, înregistrandu-se o creştere cu 4,56% a producţiei faţă de perioada similară a anului trecut şi cu 1,5% faţă de estimările de la începutul anului. Cât priveşte nivelul producţiei de gaze naturale înregistrat în trimestrul trei al anului curent, acesta
a înregistrat o creştere cu 7% faţă de acelaşi trimestru din 2017", se mai arată în comunicat.Mai multe amanunte AICI


Etichete: Buzaul |  comoara |  imensa
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

bratu
07 decembrie 2018
Cand vor beneficia de aceste gaze locuitorii din satele buzoiene?


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU