19 [IUL 15] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 19 iulie 2015

Un pic de antievaziune si un tun serios

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 929 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
Un pic de antievaziune si un tun serios

    Sfirsitul de saptamina a fost marcat de citeva actiuni ale politistilor buzoieni care au vizat combaterea evaziunii fiscale.Exista si un exemplu al unui agent comercial care a dat un tun serios soldat cu o gaura de peste 19000 de RON Iata ce se arata intr-un comunicat de presa emis simbata de IPJ Buzau.
,,Poliţiştii de investigarea a criminalităţii economice au constatat două infracţiuni şi au aplicat sancţiuni contravenţionale ca urmare a neregulilor constatate în cadrul activităţilor de verificare a agenţilor economici 

În ziua de 17 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău şi specialişti din cadrul Direcţiei Agricole Judeţene Buzău au efectuat controale pe raza municipiului Buzău pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, depozitării, transportului şi comercializării produselor din sectorul agroalimentar.
În urma verificărilor efectuate la o societate administrată de un buzoian de 35 de ani, societate ce are ca obiect de activitate „comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat” s-a constatat că administratorul a înregistrat în contabilitatea societăţii achiziţii fictive de cereale în valoare totală de 120.679 lei, constând în „borderouri de achiziţii cereale”, completate pe numele unor persoane fizice din judeţul Bacău, în baza cărora a diminuat masa impozabilă şi s-a sustras de la plata unui impozit pe profit în sumă de 19.308 lei. Totodată, s-a stabilit că banii ar fi fost retraşi în numerar din patrimoniul societăţii de către administrator şi utilizaţi pentru cheltuieli personale. 
În cauză s-a întocmit dosar penal cercetările fiind continuate de către poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr.241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi Legea nr.656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor.
Tot în ziua de 17 iulie a.c., în urma verificărilor efectuate la o societate ce are ca principal obiect de activitate producerea şi depozitarea cerealelor s-a constatat că administratorul – un buzoian de 38 de ani - nu a putut justifica cu documente de provenienţă cantitatea de 940 kilograme rapiţă.
Împotriva bărbatului s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr.12/1990 privind protejarea popula?iei împotriva unor activită?i de produc?ie, comer? ?i prestări de servicii ilicite, iar cantitatea de cereale fără documente de provenienţă, a fost confiscată,,

Etichete: antievaziune |  serios
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU