11 [MAI 20] ACTUALITATE Buzau
Luni, 11 mai 2020

EXCLUSIV: Situație critică la Râmnicelu! PERSOANE SIMPTOMATICE REFUZĂ TESTAREA!

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2230 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Situația de la Râmnicelu, localitate aflată în carantină, ar putea deveni critică. Sunt foarte multe persoane, contacți direcți ai cazurilor deja confirmate, care refuză testarea pentru coronavirus. Medicul epidemiolog Carmen Scîntei, din cadrul DSP Buzău, a declarat în exclusivitate în emisiunea Focus News de la Focus Tv  că sunt cel puțin două persoane cu simptome specifice infecției cu COVID-19 care refuză orice dialog cu medicii epidemiologi. Cele două persoane cu simptome sunt în continuare la domiciliile lor, refuzând testarea pentru coronavirus. “ Avem 7 contacți direcți ai unei persoane pozitive care au refuzat testarea.  Doi au reclamat că li s-a modificat starea de sănătate dar au refuzat testarea. Sunt în continuare la domiciliu, nu putem ajunge acolo și nici nu putem forța nota pentru că am văzut zilele trecute o latură a comportamentului lor care ne face să nu forțăm nota” a precizat medicul epidemiolog Carmen Scîntei.
Persoanele din localitate devin foarte violente și nu acceptă ideea de a fi testate și apoi internate, a spus medicul Carmen Scîntei. “Devin foarte violenți, solidarizează foarte ușor. Personal, m-am simțit în pericol. Ne-au atacat verbal, dar se poate să fi trecut rapid și la etapa următoare”, a adăugat la Focus Tv medicul epidemiolog Carmen Scîntei.
Reprezentantul DSP BUzău a vorbit la FOCUS Tv despre greutățile pe care medicii epidemiologi le întâmpină în desfășurarea anchetei epidemiologice la Râmnicelu. “Noi ne-am dus aproape trei zile consecutiv pentru a face educație snaitară, pentru a-i determina să se supună acestor teste, le-am explicat ce înseamnă testul și ce-ar însemna să depistăm pozitiv și ce însemană un pozitiv pe care nu îl putem depista la timp pentru familia lui. Păreau că înțeleg dar atunci când lucrurile de informare se terminau și voiam să trecem la acțiune nu mai erau deloc la fel de îngăduitori, ba chiar au fost destul de vocali în exprimare, lucru care ne-a determinat să apelăm la celelalte forțe de ordine. Ei ajung să apeleze la serviciile medicale doar atunci când starea lor de sănătate este foarte gravă”, a declarat medicul Carmen Scîntei.
Între timp, crește numărul localnicilor depistați cu coronavirus. 11 cazuri sunt în total la Râmnicelu, printre cei depistați pozitiv fiind și două vânzătoare de la magazinele din sat. Cele două femei au mers la serviciu în fiecare zi în această perioadă, așa că riscul să fi răspândit la rândul lor virusul este ridicat.
Astăzi, specialiștii DSP Buzău au prelevat 44 de probe de la persoane din Râmnicelu, cele mai multe însă de la angajați din administrația locală. Inclusiv primarul din Râmnicelu a fost testat pentru COVID-19.Etichete: critică |  PERSOANE |  Rîmnicelu |  REFUZĂ |  SIMPTOMATICE |  Situație |  TESTAREA
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU