20 [DEC 16] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 20 decembrie 2016

Sfatul înţelepţilor! Grup de consultanţă, format din cetăţenii de onoare

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 1150 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

S-au remarcat prin ceea ce au făcut de-a lungul vieţii, şi-au făcut numele - renume, iar acum ar putea avea un cuvînt greu de spus pentru întreaga comunitate. Cetățenii de onoare ai munipiului Buzău s-ar putea reuni într-o comisie specială a Primăriei, cu rol de consultanță, ori de cîte ori municipalitatea va avea nevoie de un sfat pentru implementarea unor proiecte de anvergură.

Rămîne de văzut dacă aceasta va fi și pusă în practică, astfel încît cetățenii de onoare, prin experiența lor, să poată aduce un plus valoare proiectelor ce trec prin filtrul aleșilor locali.   

Propunerea lui Dumitru Ion Dincă 
 
Cetățenii de onoare ar putea fi consultați de fiecare dată cînd aleșii locali vor avea de aprobat un proiect de mare amploare ce vizează dezvoltarea municipiului Buzău. Asta dacă propunerea făcută de unul dintre cei peste 60 de cetățeni de onoare ai orașului va fi acceptată și pusă în practică de primarul Constantin Toma. Propunerea a venit din partea scriitorului Dumitru Ion Dincă, "omul anului" în 2010, și cetățean de onoare, membru al Uniunii Scriitorilor și autor al mai multor volume. Dincă este de părere că prin vasta experiență pe care o au toți cei care de-a lungul timpului au primit onorantul titlul de cetățean de onoare pot ajuta la dezvoltarea orașului.

Ideea, bine primită

Ideea este pe placul altor cetăţeni de onoare. Unul dintre cei care s-ar implica în dezvoltarea şi susţinerea sportului buzoian este boxerul Bogdan Dinu. Revenit acasă, boxerul a spus intenţionează să amenajeze o sală unde să se poată antrena toţi iubitorii acestui sport. Primarul Constantin Toma s-a arătat încîntat de ideea venită de la reprezentanţii de seamă ai oraşului. Rămîne de văzut dacă această propunere va fi pusă şi în practică şi se va constitui un grup de consultanţă. Prin­tre cei 60 de cetăţeni de onoare ai oraşului se numără atît oameni de cultură, sportivi cu rezultate internaţio­nale cît şi oameni de afaceri importanţi.Etichete: cetăţenii |  consultanţă |  format |  inteleptilor |  onoare |  Sfatul
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU