14 [IUN 16] "cap limpede" Buzau
Marţi, 14 iunie 2016

Poveşti din Fan Zone (2)

Gabriel Georgescu alte articole de Gabriel Georgescu
0 voturi 1653 vizualizari 0 comentarii redactie@sansabuzoiana.ro

A trecut şi a treia zi petrecută în Fan Zone Paris, una liniştită în comparaţie cu celelalte două şi datorită absenţei celor mai numeroşi şi haioşi suporteri de la acest Campionat European, irlandezii şi suedezii, dar şi prezenţei destul de firave a suporterilor celorlalte echipe care au debutat la EURO 2016. 

Despre primul meci, Spania-Cehia nu prea am multe de zis, nici ca înfruntare şi nici ca atmosferă. De altfel, eram şi sub uimirea modului în care se organizaseră suedezii, cu sprijinul Federaţiei lor şi a dispozitivului de poliţie suedeză deplasat pentru protecţia suporterilor, pe care l-am văzut patrulînd încă de duminică şi de la care am aflat că individul cu incidentul relatat este francez, eu crezînd că e ucrainean.

I-am întîlnit pe suedezi, înainte de a pleca spre stadionul Saint-Denis, pe care am debutat şi noi vineri la acest euro, din întîmplare, în Jardin des Tuileries, un parc destul de mare ca suprafaţă, din faţa Muzeului Louvre, eu venind spre Fan Zone pentru primul meci de la Catedrala Notre-Dame, pe care reuşisem să o vizitez pînă la începerea primului meci al zilei. Au ocupat cam jumătate din acest parc, erau supravegheaţi de un număr măricel de poliţişti suedezi şi toţi primiseră pliante cu informaţii despre oraş, stadion etc şi variante de transport pentru a ajunge la stadion. Rezultatul de egalitate îl consider echitabil şi mă bucur enorm de el, pentru că ţin enorm la suporterii irlandezi şi suedezi după petrecerea celor trei zile în Fan Zone alături de ei, încît nu aş fi ştiut ce să fac, să plîng sau să mă bucur, în cazul altui rezultat. Victoria Italiei contra Belgiei, în ultimul meci de luni, m-a bucurat datorită faptului că eu ţin cu ea, după naţionala mea, şi o văd favorită la cîştigarea titlului, dar mai ales faptului că acest rezultat ajută Irlanda şi Suedia, care sper să treacă de grupe împreună cu România. Lucru confirmat de bucuria de la goluri şi final a irlandezilor şi suedezilor, care au umplut Fan Zone spre sfîrşitul primei reprize a meciului. 

Despre meciul României cu Elveţia de miercuri de pe Parc des Princes, marţi am văzut primii suporteri elveţieni în Paris, iar dacă duminică suporterii români erau cam puţini, au început să fie din ce în ce mai mulţi, aşteptîndu-mă, şi din discuţiile cu alţi români, la un număr mai mare decît la primul meci, chiar dacă se va juca la mijlocul săptămînii. 


Etichete: campionat |  euro |  fotbal |  Poveşti
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU