Junii în politică şi presă

de Doru Gheorghiadealte editoriale de Doru Gheorghiade
redactor 4885 vizualizari • 2 comentarii

Posturile de televiziune ale lui Voiculescu au devenit de mult imposibil de urmărit la capitolul ştiri. Antena 3 întrece însă orice închipuire în materie de manipulare mizerabilă. Chiar şi unul ca mine, obligat de natura profesiei să urmărească fie şi pentru cîteva minunte emisiile mustind de otravă livrată direct din tîrtiţa voiculesciană, rezistă cu greu în faţa televizorului. Pînă şi Ciutacu un atlet neobosit al pupatului în fund s-a înecat cu propria vomă şi-a defecat la RTV-ul lui Ghiţă. Au rămas totuşi să mîngîie bucile Turnătorului naţional aşa ca Latrina 3 cum îi spun cunoscătorii rămîne o hazna mediatică fără concurenţă din care mizeria se revarsă inclusiv la ştirile din sport politizate şi acelea la ordinul lui Gîdea. Totuşi, probabil întîmplător, marţi seara, la emisia lui Răzvan Dumitrescu, un ins care pare un fel de Ana Paulker în nădragi am stat cîteva minute la emisiune şi, paradoxal, nu mi-a părut rău. În studio se aflau speranţele politice USL, europarlamentarul PNL, Buşoi şi Ivan, acesta din urmă purtător de cuvînt al PSD. Pe Buşoi îl mai văzusem. Nu m-a surprins cu nimic. Am constatat că nu reuşeşte să ducă o idee la capăt. În afară că se îngraşă rapid semn că la Bruxelles, PNL a trimis un puturos care doarme pe el şi mînîncă pînă rîgîie ca un godac, Buşoi e un zero barat la capitolul comunicare şi o nulitate politică absolută. Dacă ar veni să se angajeze la ziarul unde lucrez nu l-aş pune nici să tundă iarba din curte. Mi-ar fi teamă să nu strice pantofii cu maşina. Prin urmare, Buşoi mi-a arătat că în afara unor fraze căzute n-a spus nimic decît faptul că Băsescu încalcă din nou Constituţia. Colegul său de generaţie, preferatul lui Ponta şi purtător de cuvînt al PSD, domnul europarlemantar Ivan a fost şi mai rău. Cu un tupeu care, sînt sigur, a fost singura calitate pentru care Ponta l-a făcut europarlamentar, Ivan s-a scremut să facă glumiţe jegoase de la care a rîs doar moderatorul Răzvan Dumitrecu, pentru că, aţi ghicit, se refereau tot la Băsescu.

Aşa că spune: n-am pierdut timpul uitîndu-mă la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu şi văzăndu-i pe Ivan şi Buşoi mi-am dat seama cît de jos a ajuns politica în Romînia şi mai ales presa. O mizerie generală.

P.S. Ieri dimineaţă cineva mi-a explicat că s-a găsit o unitate de măsură a prostiei în presă. Se numeşte tereac.

 

Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

Dramutop
27 martie 2013
Un purice critica un paduche. Ceva de genul. Deontologu'!
un buzoian
27 martie 2013
Domnule Gheorghiade, cred ca ar trebui sa aveti in "scrierile" dv. un comportament adecvat unui jurnalist; incercati sa aveti langa dv. o persoana care sa va corecteze gramatical articolele...sunteti penibil. Ex: Pînă, Ana Paulker, mînîncă, europarlemantar, glumiţe jegoase de la care a rîs. O mizerie generală- VA CARACTERIZEAZA.


Duminică, 03 iulie 2022

Ultima Ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU