24 [IUL 19] "cap limpede" Buzau
Miercuri, 24 iulie 2019

ALERTĂ! 4 noi focare de pestă porcină

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1638 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
ALERTĂ! 4 noi focare de pestă porcină, în județul Buzău

Alertă în județul Buzău din cauza apariției a tot mai multe cazuri de pestă porcină africană. Virusul a fost depistat în trei gospodării din Căldărăști și într-una din Cochirleanca. Imediat au fost dispuse  măsurile specifrice în vederea evitării răspândirii virusului. Gospodăriile respective au fost plasate sub supraveghere oficială, s-a realizat dezinfecția, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor, precum  și a mijloacelor de transport. Centrul Local de Combatere a Bolilor Buzău  se va reuni pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul și combaterea bolii, precum și a zonelor de restricții. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
Autoritățile sunt în alertă întrucât confirmarea noilor cazuri vine după ce în week-end, două noi focare de pestă porcină au fost confirmate în gospodării din Căldărăști și Padina.
La această dată, în județul Buzău, pesta mai evoluează în 11 focare: în orașul Pogoanele și în localitățile Căldărăști, Cochirleanca, Valea Râmnicului și Padina. În mediul silvatic prezența virului Pestei Porcine africane a fost confirmată în 21 cazuri la mistreț pe raza a 10 fonduri de vânătoare.     Etichete: Buzau |  DSVSA |  focare |  mistreti |  porci |  pesta porcina
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU