02 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 02 august 2019

Biblioteca s-a mutat la mall

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1953 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

După câteva luni în care ușile Bibliotecii Județene Buzău au fost închise publicului, pentru a permite mutarea cărților într-un nou sediu, buzoienii sunt invitați din nou la lectură.  Vineri a fost inaugurat noul sediu în care au fost mutate volumele și colecțiile Bibliotecii, pe perioada în care sediul de pe Bulevardul Unirii va fi reabilitat. În următoarele 47 de luni, Biblioteca Județeană va funcționa într un spațiu închiriat într-un mall de la marginea municipiului.
Din primavară, de când s-au închis porțile Bibliotecii, și până în prezent, sute de persoane au fost implicate în procesul de mutare a cărților din imobilul de pe Bulevardul Unirii în noul spațiu. Militarii de la Divizia 2 Infanteria Getica au fost printre cei care au intervenit pentru a muta volumele în siguranță dintr-un spațiu în celălalt.
„E o zi deosebită pentru că este un gest de normalitate, trebuia să se întâmple acest lucru și chiar dacă au fost îndoieli la capătul unei munci fantastice, Biblioteca „Vasile Voiculescu” își redeschide porțile pentru cei interesați într-un spațiu adecvat pentru activitatea bibliotecii. Și chiar dacă spațiul de aici este unul deosebit, eu sper că în scurt timp biblioteca să se întoarcă la locul ei, într-o clădire de patrimoniu, reprezentativă și la nivel național. Mulțumesc efortului conjugat al celor din CJ care s-au ocupat de tot ceea ce a însemnat mutare dar și realizarea proiectului de reabilitare, și în primul rând,  Armatei care ne-a ajutat cu mutarea fondului de carte”, a spus președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.
Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu Buzău și-a închis ușile în primăvară pentru a permite mutarea cărților în alt sediu astfel încât imobilul de pe Bulevardul Unirii să poată fi reabilitat. Vechiul sediu, monument istoric, a ajuns într-o stare avansată de degradare. Pereții sunt plini de fisuri iar în unele locuri zidăria s-a desprins de pe tavan. În acest context, a fost nevoie de maximă atenție în momentul în care rafturile au fost golite de cărți. Experții au monitorizat fiecare tasare pentru a evita un dezastru precum cel de la Brăila, unde vechea bibliotecă s-a prăbușit după mutarea cărților. Așa că a fost nevoie de timp și multă atenție astfel încât, în final, șase sute de  tone de cărți au fost mutate în noua locație, aflată la ieșirea din municipiul Buzău , într-un centru comercial.  
Imobilul vechi, de pe Bulevardul Unirii, va fi intra într-un proces de restaurare cu fonduri europene de aproximativ 4,3 milioane de euro
Etichete: deschidere  |  mall |  biblioteca
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU