28 [IUL 16] POLITIC Buzau
Joi, 28 iulie 2016

450 din 940. Schema de personal din Palatul Comunal se reduce sub jumătate

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
4 voturi 2328 vizualizari 9 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Numărul de salariaţi din Palatul Comunal se va reduce la jumătate, după ce noua organigramă a Primăriei Buzăului la care se lucrează va fi definitivată, iar Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici o va aviza.

La această măsură se va adăuga şi reducerile salariale şi concedierile anunţate la Poliţia Locală, Toate acestea se vor întîmpla începînd cu 1 septembrie a acestui an, după cum afirmă primarul Constantin Toma. În acest moment sînt 940 de angajaţi, din care, după numita reorganizare vor rămîne cel mult 450, însă cine va continua sau cine va pleca acasă, încă nu se ştie.

Care pleacă primii

Vestea privind reducerea a mai bine de jumătate din administraţia locală a municipiului crează temeri atît pentru salariaţii din aparatul administrativ, dar şi pentru cei din instituţiile subordonate Palatului Comunal. Primarul Toma afirmă că primii care vor părăsi instituţia vor fi poliţiştii locali, şi anume aceia pe care Curtea de Conturi i-a apreciat într-un raport preliminar ca fiind ilegal angajaţi.

 „Lucrăm la o nouă organigramă care va trebui să plece la ANFP pentru avizare în 30 de zile, apoi cînd va veni de la Agenţie s-o putem vota. Estimăm că de la 940 de posturi cîte sînt în actuala organigramă să ajungem undeva la 450. Din această acţiune se vor reduce foarte multe posturi şi în acest timp vom dinamiza şi activitatea", a afirmat Toma.

El a mai spus că: „În primul rînd vor dispărea 323 de poliţişti locali angajaţi ilegal pentru care trebuie să găsesc, conform recomandărilor Curţii de Conturi şi persoana vinovată de angajarea acestora. Pe lîngă aceştia vor dispărea şi unele funcţii din conducere pentru că aveam director, director adjunct, şef de serviciu, şef de birou, iar jos erau 4 proşti că ăia deştepţi erau sus, şefi. Vom face nişte comisii serioase pentru că va trebui să primeze competenţa. Nu va conta nici vîrsta fiindcă poţi să fii tînăr şi să fii prost, poţi să fii tînăr şi să fii foarte deştept sau poţi să fii bătrîn şi să fii prost.“

Doar angajaţi competenţi

Totodată, după reorganizare vor rămîne doar salariaţii competenţi după cum declară edilul-şef al Buzăului. Noua administraţie a municipiului susţine că reorganizarea instituţiilor despre care se vorbeşte atît de intens implică un volum de muncă exrem de mare.Etichete: Comunal |  jumătate |  Palatul |  personal |  reduce |  Schema
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 0   4

Comentarii

Laudatu
28 iulie 2016
Cereti-i va rog documentul ala de la curtea de conturi ca vad ca il tine sub pres si joaca cum vrea el! Trebuie să-l faca public ațâța timp cat il flutura dar nu l-a văzut nimeni! Unde e normalitatea?
un cetatean
28 iulie 2016
toma vrea sa faca la primarie ce a facut la romet sa i dea afara si sa anunte insolventa primariei
gigi kent
29 iulie 2016
toma o sa aduca in prag de faliment tot buzaul
SALARIAT PRIMARIE
29 iulie 2016
Mama,vrea sa faca toate astea cu nulitatea de Sava-secretarul?ar trebui dl. primar sa se reorienteze fiindca nu va face in veci,dar poate le face altcineva.DE Sava este doar gura si ................!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Corect
31 iulie 2016
Sa reduceti si personalul RAM cu 90%. Ce fac atatia angajati din aprilie pana in octombrie? De somaj tehnic au auzit? Fara prime de vacanta si fara bonuri de masa! Primaria sa subventioneze caldura tuturor buzoienilor, nu doar a celor bransati la RAM, altfel miroase a discriminare!
CETATEAN
31 iulie 2016
Dle primar le-ati stricat vacanta si concediul agajatilor, ptr ca acum ar fi trebuit sa fie pe litoral ,,la cursuri,, BRAVOOOOOO !
Salariat primarie
31 iulie 2016
Blocurile (locuinte sociale) la care l-ati destinat pe vicele Apostu sa faca verificari si sa traga concluzii,eu zic ca poate nici sa nu se mai duca pana acolo pentru ca si acestea sunt intesate precum capusele, tot de angajati din Primarie ,CRISTEA GEORGETA (biroul audit),IONESCU VIRGINIA (pensionar Primarie cu o pensie amarata de 4000 lei ,caz social),DINU LARISA ( protejata lui Ene Nicolae),SCARLAT CAMELIA (protejata lui Gegea),LUNGU TANIA ex-secretara lui Bosco etc.etc,asa ca ....mare grija mare,,cu protejatii,, d-le vice ce inspectati si mai ales ce consemnati, sa nu care cumva sa va treziti in aut, hai sa zicem demis , ca e mai de actualitate. Acestia sunt doar unii dintre cei care locuiesc în blocurile ANL, aleși pe sprânceană și cu legături strânse în administrația locală, boscodista chiar si actuala. PE ACESTEA LE CONSIDERATI CAZURI SOCIALE D-LE PRIMAR...CEI CARE AU MII DE LEI SALARIU LUNR, SAU CEI CARE-SI DUC TRAIUL DAPA O ZI PE ALTA?!!! cam asta ar avea dl.Serban de spus daca isi da drumul la gura, oare acestia nu au avut bani atatia ani ca faca o ipoteca la banca ca noi (in franci elvetieni ) sa-i treaca siroaie reci pe sira spinarii cand esti executat de banca. Daca acestora l-i se vor vinde locuintele care le ocupa ,cu tot respectul ...va alegeti cu o MARE BILA NEAGRA , de la buzoieni.
cititor
31 iulie 2016
D-le primar,daca asa este ce se scrie aici, mare grija pe cine restructurati si pe cine va bazati,pentru ca in acest moment toti angajatii sunt Gica-contra... va v-a fi greu sa-i struniti.
politist local sosit di schimbul de noapte
01 august 2016
Președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Josef Birtalan, care i-a conformat d-lui Toma că „la Primăria Buzău există cea mai dezastruoasă situație în ceea ce privește resursa umană din țară“. Da domnilor pentru ca angajarile s-au facut cu nemiluita, nemaitinandu-se seama de nici o organigrama cand era vorba de 1500-2000 euro.Asta este tariful pe care l-au achitat actualii mei colegi lui :Chiculescu,Tanasescu,Gegea,Ene Nicolae, Nedelcu St. ba mai mult de atat, acum se PARASC intre ei,si sunt invidiosi ca fostii lor colegi cu mari influiente,la mafiotii de mai sus lucreaza chiar in Primarie sau Direct Econ., cum ar fi Capatana Doru si Manolache Sorin a caror neveste lucreaza in primarie la contabilitate, Popa Leonard Gabriel protejatul lui Gegea, Mihalcea Cristina- absolventa Facultatii ,,de balta,, Spiru Haret, actualmente secretara de viceprimar, Dinu Maria Larisa- protejata lui Ene Nicolae >, cu o ascendenta fulminanta, inlocuitoarea Mironeascai care ,,le zicea lucrurilor pe nume,, si deranja tare de tot,Radu Aurora Mariana si inca vreo 15-20 de parati. Tot gurile rele zic ca acestia ocupa aceste functii pulice fara ca posturile acestora sa fi fost scoase la concurs sau sa fi sustinut vreun examen de promovare.Parerea multora este ca marea restructurare ,,cu hotii,, ar trebui sa inceapa, nu cu cei care au facut paza precum Berila pin canicula, ploaie,ger ,viscol etc. ASA CA DL. PRIMAR PESTELE DE LA CAP SE-MPUTE, asteptam sa vedem cum actionati !!!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU