05 [IUN 14] ACTUALITATE Vrancea
Joi, 05 iunie 2014

Uniunea Europeană investeşte în elevi. Uite aici despre ce este vorba!

Claudia Toader alte articole de Claudia Toader
0 voturi 1181 vizualizari 0 comentarii claudiatoader@sansanews.ro
Uniunea Europeană investeşte în elevi

Meditaţiile şi orele de pregătire vor fi altfel de acum înainte, pentru că dascălii vor fi stimulaţi financiar să lucreze cu elevii în afara orelor de curs. Subfinanţarea sistemul de învăţămînt se vede la tot pasul, iar procentul de promovare, extrem de slab, mai ales la bacalaureat, este o consecinţă a lipsei banilor.

 

În Vrancea, problemele, cel puţin cele care vizează examenele de care depinde viitorul elevilor, ar putea lua însă sfârşit. Inspectoratul Şcolar va implementa, din toamnă, un proiect cu finanţare europeană nerambursabilă, în valoare de 5 milioane de lei,   care va fi pus în aplicare timp de un an şi jumătate.

 

Oficialii din învăţământ mizează pe tehnologiile de ultimă generaţie şi pe interesul tot mai crescut al tinerilor de a accesa informaţii on-line. Vor fi altfel de lecţii decât cele de la ore, iar elevilor le vor fi stimulate creativitatea şi dorinţa de învăţare.

 

Proiectul din Vrancea este o premieră deoarece este pentru prima oară când un Inspectorat Şcolar investeşte în educaţia elevilor şi în pregătirea pentru examen.

 

Într-o primă etapă însă, investiţiile se vor duce în pregătirea profesorilor. Vestea bună este că, odată implementate cele două proiecte, rezultatele obţinute de elevi la bacalaureat şi la evaluarea naţională ar putea fi net superioare celor din anii trecuţi.

 

Elevii recunosc că rezultatele la examene nu depind decât  de ei, dar sunt convinşi că impactul va fi pozitiv în special în liceele unde se înregistrează, an de an, un procent scăzut de promovabilitate.

         

20 de licee sunt prinse în proiectul cu finanțare europeană, iar banii vor fi investiţi pentru pregătirea a 2100 de elevi din Vrancea care din toamnă vor fi în clasa a 12-a. Inspectoratul Şcolar Vrancea are și un partener în acest proiect, respectiv instituţia omonimă din Ialomiţa, iar de bani pentru pregătire vor beneficia şi alţi 2000 de liceeni din acest judeţ.

 

Totodată, Inspectoratul Şcolar Vrancea va primi alţi aproape 5 milioane de lei de la Uniunea Europeană, tot finanţare nerambursabilă, pentru un proiect similar care vizează însă pregătirea elevilor de clasa a 8-a pentru evaluarea naţională.

 Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU