29 [OCT 13] ACTUALITATE Vrancea
Marţi, 29 octombrie 2013

O MOARTE, MULTE SEMNE DE ÎNTREBARE. La 63 de ani, şi-a găsit sfârşitul într-un şanţ în faţa blocului

Claudia Toader alte articole de Claudia Toader
0 voturi 1654 vizualizari 0 comentarii claudiatoader@sansanews.ro

Şoc şi groază în această dimineaţă în cartierul Sud din Focşani, unde un bărbat a fost găsit mort într-un şanţ, chiar în faţa blocului în care locuia. 


Este vorba despre una dintre gropile care împînzesc tot oraşul, prins în lucrări de reabilitare a reţelei de canalizare şi a reţelei de termoficare.


Din primele cercetări se pare că bărbatul a zăcut o noapte întreagă în groapă, după ce a căzut, fără ca cineva să vadă ori să audă ceva. El a fost descoperit dimineaţă de un vecin, care a alertat imediat autorităţile. Revoltat, omul spune că dacă groapa ar fi fost semnalizată corespunzător, nu s-ar fi ajuns la o tragedie. Doar o plasă din plastic înconjura groapa, susţine vecinul bărbatului decedat. Iar imediat după macabra descoperire, locul ar fi fost împrejmuit şi cu un gard metalic.


Acelaşi lucru îl spune şi soţia primei victime a gropilor din Focşani, care nu şi-a făcut prea mari griji cînd bărbatul nu a ajuns acasă. Obişnuia să bea, mai ales cînd avea bani. Şi cum tocmai luase pensia, femeia şi-a închipuit că petrece undeva prin bodegile din zonă, după cum îi era obiceiul. Dimineaţă a aflat însă cu stupoare că bărbatul ei e mort, după ce a căzut în groapa din faţa blocului. 


De luni întregi, Focşaniul e plin de gropi, rezultat al nenumăratelor lucrări la reţelele de apă, de canalizare şi termoficare. Aproape că nu există zonă din oraş unde să nu fie măcar o groapă, adîncă de cel puţin un metru. Iar protecţia şi semnalizarea lucrărilor revine exclusiv în sarcina constructorului, care este obligat prin contract să aibă grijă că nu se va întîmpla o tragedie precum cea care tocmai a avut loc.

 

Cazul este cercetat de poliţie, iar anchetatorii au o misiune dificilă: aceea de a afla dacă groapa în care şi-a găsit sfîrşitul bărbatul de 63 de ani era sau nu semnalizată corespunzător. Asta pentru că, pe de o parte martorii spun că era doar o plasă din plastic, iar pe de altă parte, un gard metalic pare să fi apărut ca din senin. 


Rudele bărbatului, aflate în stare de şoc, nu s-au gîndit deocamdată să tragă pe cineva la răspundere pentru cele întîmplate. Asta depinde însă şi de raportul medicilor legişti, care trebuie să stabilească dacă decesul bărbatului a survenit ca urmare a căzăturii sau dacă omul a murit din alte cauze. Etichete: barbat |  beat |  groapa |  lucrari |  oras |  vrancea |  moarte suspecta
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU