28 [AUG 14] ACTUALITATE Vrancea
Joi, 28 august 2014

Fraudă cu servicii medicale false

Anda Georgescu alte articole de Anda Georgescu
0 voturi 2264 vizualizari 0 comentarii andageorgescu@sansanews.ro
Fraudă cu servicii medicale false, demascată de autorităţ

Mai mulţi medici de familie şi specialişti din judeţul Vrancea, au fost prinşi de corpul de control al Casei de Asigurări de Sănătate că au raportat servicii medicale pe care nu le-au efectuat.

Este vorba despre servicii medicale raportate la CAS Vrancea în perioada  decembrie 2012 – mai 2014, iar neregulile descoperite nu sunt deloc de neglijat. Peste 10 mii de lei a plătit Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea pentru unele proceduri medicale de care pacienţii nu au beneficiat, iar alţi 1.700 de lei au fost încasaţi ilegal de medici pentru consultaţii raportate ca fiind efectuate.

Iar neregulile în cabinetele medicale nu s-au oprit aici. Unii medici nu aveau registre de tratamente la nivelul cabinetelor, nu existau documente de intrare la medicamentele şi materialele sanitare necesare în efectuarea serviciilor medicale effectuate, cu toate că acestea fuseseră raportate, dar ce este cu adevărat grav este că au fost descoperite şi neconcordanţe între diagnosticul stabilit pentru pacienţi şi serviciul efectuat.

Raportul întocmit de cortul de control al CAS Vrancea a fost deja trimis la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, instituţia care a dispus acest control.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU