25 [SEP 13] ACTUALITATE Vrancea
Miercuri, 25 septembrie 2013

Amenzile neplătite dau bătăi de cap

Claudia Toader alte articole de Claudia Toader
0 voturi 1276 vizualizari 0 comentarii claudiatoader@sansanews.ro

Noul cod rutier, aflat în dezbatere publică, rezolvă doar parţial problema încasării amenzilor. Autorităţile speră ca, odată cu înăsprirea pedepselor pentru neachitarea amenzilor de circulaţie, să poată face mult mai uşor încasări la bugetele locale.

Amenzile de circulaţie neachitate predomină în topul restanţelor pe care le au de încasat primăriile. 

Problema va fi însă numai parţial rezolvată. Asta pentru că, la ţară, oamenii care au maşini îşi plătesc amenzile cînd sunt sancţionaţi de poliţiştii de la circulaţie. Rămîne însă problema celorlalte amenzi aplicate de oamenii legii, cum ar fi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

În lipsa unui cadru legal pentru recuperarea amenzilor, unii primari au recurs la soluţii extreme ca să poată încasa bani la buget: ori de cîte ori o persoană sancţionată are nevoie de un document eliberat de primărie, este condiţionată să plătească măcar jumătate din suma restantă. 

Cei mai mulţi datornici şi cele mai mari sume sunt de recuperat în Focşani. Primăria municipiului trebuie să strîngă de la datornici mai bine de 9 milioane de lei numai din amenzi. Cei mai mulţi bani provin din amenzile de circulaţie încasate de focşăneni şi pe care contravenienţii nu s-au sinchisit să le plătească. Sunt însă sume mari de recuperat şi de la cerşetori ori prostituate. Etichete: amenzi |  taxe
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU