30 [OCT 19] ACTUALITATE
Miercuri, 30 octombrie 2019

Trei școli și Primăria, fără căldură. Elevii fac frigul în clase

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 3256 vizualizari 0 comentarii


Trei școli din municipiul Buzău și Primăria nu au apă caldă și căldură, miercuri, de mai multe ore, din cauza unei avarii apărută la rețeaua de distribuție a agentului termic. Vestea și mai proastă este că muncitorii  de la regia de termoficare nu au reușit până acum să identifice problema astfel că nu se știe când va fi remediată avaria iar cele patru instituții vor fi din nou încălzite.                         


Școala numărul 5, Liceul de Arte și Liceul Economic din Buzău, dar și Primăria nu au apă caldă și căldură de mai multe ore. Situația este cauzată de o avarie apărută la sistemul de distribuție a agentului termic, semnalată la primele ore ale dimineții, dar neidentificată până acum.
”Spre dimineață a apărut o avarie în zona centrală, care afectează Primăria, Școala nr.5, Liceul de Arte și Liceul Economic și dacă or mai fi mici unități prin zonă. Să sperăm că se va găsi mai repede avaria. Când ai o asemenea spargere de conductă apa se duce în pământ, nu iese la suprafață decât în puține cazuri. Cei de la RAM acționează să identifice unde s-a întâmplat acest lucru și să ia măsuri de îndată”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.                         
Cum specialiștii Regiei Autonome Municipale nu au reușit până acum să descopere deficiența pentru a putea trece la remedierea ei, nu se poate prognoza cât timp cele patru instituții vor rămâne neîncălzite.
”În zona centrală e puțin mai delicat , ne afectează trei școli și Primăria. Nu am descoperit avaria. Se caută în subsoluri de bloc, se caută peste tot, cel mai greu e să identificăm problema”, a declarat directorul RAM Buzău, Aurel Gubandru .
O altă avarie a fost semnalată în noaptea de marți spre miercuri în zona Micro 3 dar s-a reușit remedierea ei în 2-3 ore. Problema este că astfel de situatii ar putea apărea oricând, inclusiv în miezul iernii.
Cu risc mai mare de apariție a avariilor în rețeaua de distribuție a căldurii este zona centrală, unde conductele sunt vechi de zeci de ani și pot ceda oricând.
”Rețelele sunt făcute zob în orașul Buzău, s-a investit doar în cogenerare, mai puțin în rețelele magistrale și mai ales în cele periferice. E posibil să mai apară astfel de avarii, a mai spus primarul Toma.  

În afara zonei afectată de avaria neidentificată încă de RAM, începând de miercuri se furnizează căldură pe tot parcursul zilei celor încă abonați la sistemul centralizat.  

Etichete: Avaria |  căldură |  descoperită |  școli |  Primăria
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU