22 [APR 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 22 aprilie 2020

Șefa IȘJ Buzău despre cursuri on-line, teme și profesori care nu-și fac treaba

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 3803 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Gata cu vacanța! De miercuri, 22 aprilie, s-au reluat cursurile însă nu în sălile de clasă ci on-line. În ciuda pandemiei de coronavirus, structura anului școlar nu s-a modificat. Și în continuare, comunicarea dintre profesori și elevi se va face on-line prin intermediul anumitor aplicații.

 În aceste zile, oficialii din Educație analizează situația pentru a stabili când și cum pot fi redeschise școlile. Premierul Ludovic Orban declara zilele trecute că o variantă ar fi ca școlile să fie redeschise gradual, după 15 mai. Miercuri după amiază, ministrul Educației discută cu președintele Klaus Iohannis pentru a stabili cum să fie redeschise școlile în cele mai bune condiții.

Între timp, până la luarea unei decizii, ministrul Educației a emis un ordin privind organizarea cursurilor în perioada în care acestea sunt suspendate din cauza coronavirusului. Prezența online la cursuri a elevilor și a cadrelor didactice va fi monitorizată de unitățile de învățământ, prevede ordinul respectiv. De asemenea, Ministerul Educației și Cercetării poate decide, în anumite cazuri, ca evaluarea la anumite discipline să fie realizată on-line. Iar profesorii trebuie să învețe să predea materia on-line.

La Buzău, conducerea Inspectoratului Școlar a analizat modul în care au decurs până acum orele on line și a constatat că 7 unități de învățământ nu au putut  avea cursuri pe internet, din cauza lipsei internetului.

De miercuri, 22 aprilie, încă 62 de școli din județ, pe lângă cele 32 din municipiu, au acces la Adservio, astăzi că de acum profesorii vor trebui să predea dar și să-I evalueze pe copii și să întocmească rapoarte de activitate.

”Cine nu se va conforma  nu-și mai va primi salariul”, a spus șefa IȘJ Buzău, Florina Stoian.


 Etichete: Buzău |  cursuri |  despre |  profesori |  treaba
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU