BREAKING NEWS
18 [MAI 20] ACTUALITATE
Luni, 18 mai 2020

Secția de Medicină Internă, blocată de coronavirus, se redeschide. Ce se întâmplă în Spitalul Județean

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1952 vizualizari 0 comentarii

Secția de Medicină Internă din Spitalul Județean Buzău se deschide, începând de luni. 


Autoritățile de sănătate publică au decis ca acest compartiment să fie redeschis, după efectuarea testelor pentru coronavirus pentru toate cadrele medicale și toți pacienții internați aici. În urma izolării celor 11 cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor medicale  și a bolnavilor și a unei dezinfecții totale, secția se redeschide. 


Pacienții care pot fi tratați la domiciliu vor fi externați, în secția de Boli Interne urmând a rămâne doar cei care au nevoie stringentă de supraveghere de specialitate. Pe de altă parte, luni, se trece la testarea angajaților de pe secția de Dializă, acolo unde își desfășoară activitatea medicul contaminat. 


”Din totalul de 33 pacienți au ieșit 4 pozitivi plus 7 cadre medicale. S-a concluzionat că de astăzi putem deschide secția cu cadrele medicale care nu sunt infectate. S-a făcut dezinfecție terminală la nivelul secției. În funcție de rezultatul anchetei epidemiologice o sa începem testarea personalului medical de pe celelalte secții. Vom începe cu secția Dializă de unde este medicul depistat pozitiv apoi, funcție de ce va spune DSP, vom continua cu secțiile indicate”, a declarat directorul SJU Buzău, Claudiu Damian. 


Reamintim, în week-end, o bătrână de 87 de ani care era internată de o săptămână în secția de medicină internă a fost testată pentru coronavirus iar rezultatul a arătat că ea este infectată. Ulterior, s-a trecut la testarea tuturor celor peste 30 de bolnavi din secție și a tuturor cadrelor medicale care-și desfășoară activitatea în acest compartiment medical. Alți trei bolnavi au ieșit pozitivi dar și 7 cadre medicale: un medic, 4 asistente și două infirmiere. 


Pacienții au fost transportați la spitalul de suport din Rm. Sărat iar cadrele medicale infectate au fost duse în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău.  De asemenea, s-a trecut la o dezinfecție generală și a fost demarată o anchetă epidemiologică pentru stabilirea tuturor contacților și a izolării, ori după caz testării lor. 


De asemenea, în cursul zilei, autoritățile de sănătate publică vor decide cu care cadre medicale din spital va continua testarea pentru coronavirus. 
Etichete: întâmplă |  blocată |  coronavirus |  Internă |  Județean |  Medicină |  redeschide |  Secția |  Spitalul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU