BREAKING NEWS
14 [MAI 20] ACTUALITATE
Joi, 14 mai 2020

Se reiau ședințele de judecată la Tribunal! În ce condiții

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1551 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Anunț important pentru justițiabili! Activitatea de judecată a Tribunalului Buzău, va fi reluată din 15 mai. 
Ședințele de judecată se vor desfășura însă după reguli noi, menite a se evita aglomerarea de persoane în sediul instanței, în scopul prevenirii infectării și răspândirii noului coronavirus. 

Astfel, se vor stabili intervale orare de strigare a cauzelor, pe loturi de dosare. În cazul dosarelor aflate deja pe rol, ora la care se vor judeca va fi afișată  cu cel puțin două zile înainte pe site ul extern și la ușa instanței, în dimineața ședinței de judecată. Participanților la procese le va fi permis accesul în incinta instanței cu 10 minute înainte de ora fixate ca oră de strigare a cauzei. 
Accesul în instanță se va face numai cu purtarea măștii de protecție și numai după dezinfectarea mâinilor cu substanțe dezinfectante puse la dispoziție de instanță. De asemenea, personalul instanței este obligat să poarte mască. Președinții de complet vor putea interzice accesul în sala de judecată al persoanelor care nu poartă mască de protecție , în mod nejustificat sau vor putea dispune îndepărtarea acestora din sală.  Accesul justițiabililor în sediul instanței se va face exclusive prin intrarea din strada Arhitect Petre Antonescu, însă nu mai devreme de 10 minute înainte de începerea ședinței. Se va interzice, totodată, staționarea în interiorul sediului instanței a publicului, avocaților, experților, cu excepția persoanelor care sunt implicate în dosare de pe rolul instanței sau care au treabă la compartimentele instanțelor ori baroului.  

De asemenea, se interzice accesul în incinta instanței a persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie. În acest scop, personalul jandarmeriei care asigură paza instanței va măsura cu termoscannerul temperatura tuturor celor care intră în sediul Tribunalului, inclusiv  magistraților li se va lua temperatura. 

 Cei vor avea o temperatură mai mare de  37 de grade nu vor putea intra în sediul instanței.  
Etichete: condiții |  ședințele |  judecată |  reiau |  Tribunal
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU