03 [SEP 13] ACTUALITATE Rosia Montana
Marţi, 03 septembrie 2013

Protestele împotriva proiectului Roşia Montană continuă

Anda Georgescu alte articole de Anda Georgescu
0 voturi 2716 vizualizari 0 comentarii andageorgescu@sansanews.ro

Protestele împotriva proiectului Roşia Montană desfăşurate în Capitală şi în ţară continuă.

Aproximativ o mie de persoane s-au adunat pentru a doua zi consecutiv la Universitate pentru a manifesta împotriva extragerii de aur şi argint de la Roşia Montană.

Oamenii au încercat să plece în marş către Palatul Victoria, pentru a cere demisia Guvernului, dar au fost împiedicaţi de cordoanele de jandarmi. Protestatarii au luat prin surprindere forţele de ordine şi s-au întors la Universitate, unde au blocat timp de mai multe ore bulevardul Regina Elisabeta.

Manifestanţii, înarmaţi cu pancarte, steaguri şi pet-uri pe care le izbeau ritmic de asfalt, au protestat până noaptea târziu împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană.

 Şi nu doar preşedintele şi premierul au intrat în colimatorul protestatarilor, dar şi Ministrul Mediului, rovana Plumb a fost vizată de lozincile scandate în Piaţa Universităţii.

Aproape 200 de jandarmi au fost mobilizaţi pentru a asigura ordinea publică. Forţele de ordine au format un cordon de la piaţa Universităţii până la intersecţia cu Calea Victoriei.

Şi la Galaţi oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva exploatării aurului şi argintului de la Roşia Montană.

Proiectul privind exploatarea minieră la Roşia Montană a stârnit numeroase proteste în ţară, dar şi dispute între premier şi preşedinte. Într-un singur sens Traian Băsescu şi Victor Ponta au căzut de acord.  Românii ar putea fi chemaţi la urne să spună dacă sunt sau nu de acord cu exploatarea minieră la Roşia Montană, iar în acest sens ar putea fi organizat un referendum.

Proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor la Roşia Montană a fost aprobat de Guvern marţea trecută şi urmează să fie dezbătut în Parlament, în cadrul unei comisii de specialitate.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU