BREAKING NEWS
09h 32' ACTUALITATE
Duminică, 22 martie 2020

România înregistrează primul deces din cauza coronavirusului. Ultimele informații de la autorități

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2852 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [09:32] 23 MAR 2020 ›

Al treilea deces a fost anunțat la orele serii. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat initial în Spitalul Județean Piatra Neamț. Pacientul a fost confirmat pozitiv în data de 19 martie, fiind transferat, o zi mai târziu, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. A murit la trei zile de la momentul la care a fost depistat pozitiv coronavirus.            

Bărbatul, un om de afaceri cunoscut din Piatra Neamț și fost viceprimar al orașului, avea afecțiuni cronice preexistente diabet si hipertensiune arteriala. Anterior diagnosticului, bărbatul a participat alături de zeci de nemțeni la un concurs de dans sportive. Alte două persoane care au luat parte la același eveniment au fost depistate pozitive cu coronavirus.UPDATE [13:46] 22 MAR 2020 ›

Inca un deces, în România, din cauza coronavirusului. Este vorba despre un bărbat de 74 de ani care avea o bolă cronică şi se afla în programul de dializă, internat la Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală. 

”Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiaşi şi transferat în aceeaşi dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecţiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – Bucureşti, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate şi externate (47 la Timişoara, 11 la Bucureşti, 3 la Craiova, 2 la Constanţa şi 1 la Iaşi).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 9 ani şi 74 ani.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 14 pacienţi, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.
A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, avea cancer în stadiu terminal

”A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de  pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiaşi şi transferat în aceeaşi dată la SCBI Craiova”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.
 
Pacientul avea afecţiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). 


Etichete: înregistrează |  cauza |  coronavirusului |  deces |  primul |  România
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU