BREAKING NEWS Buzau
24 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 24 martie 2020

România, carantină totală. Armata iese în stradă, în lupta cu coronavirusul

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2893 vizualizari 0 comentarii

Șeful statului a anunțat marți carantină totală dar și folosirea Armatei pentru o mai bună gestionare a cazurilor a situațiilor iscate în contextul pandemiei de coronavirus.  Șeful statului a anunțat marți că se vor introduce noi restricţii de circulaţie, iar ceea ce a fost până acum recomandare va deveni obligaţie. Românii vor putea merge ziua doar la serviciu, la cumpărături sau, dacă e cazul, la spital.

”Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate şi pot să vă spun că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea virusului. Se vor introduce noi restricţii de circulaţie. Ce a fost până acum o recomandare devine obligaţie. Evident că oamenii pot ieşi pentru a merge la serviciu şi a-şi face cumpărăturile. Restricţiile vor deveni însă obligaţii”, a precizat preşedintele Klaus Iohannis.

Mai mult decât atât, șeful statului a anunțat că se pregătesc măsuri de supraveghere electronică pentru persoanele din carantină şi izolare, pentru a nu se mai înregistra situații în care unii ies din case sau din carantină și îi expun, astfel, pe ceilalți riscurilor de contaminare. Pentru a gestiona mai bine aceste cazuri, va fi folosită Armata.

”Am decis să folosim şi Armata, pentru a gestiona mai bine situaţiile apărute în teren şi care va trimite personal pentru a suplimenta efectivele de Poliţie, Jandarmerie şi Politie locală”, a adăugat preşedintele.

Șeful statului a avut un mesaj și pentru bătrâni, aceștia fiind cei mai vulnerabili în fața coronavirusului. Persoanele de peste 65 de ani vor trebui să stea practic tot timpul în casă, pentru a se proteja de coronavirus., în acest sens urmând a se introduce restricții speciale

Potrivit șefului statului, restricțiile anunțate marți la prânz vor intra în vigoare de miercuri, 25 martie.Etichete: Armata |  carantină |  coronavirusul |  lupta |  România |  stradă |  totală
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU