04 [FEB 14] ACTUALITATE Regional
Marţi, 04 februarie 2014

Vezi aici cine a scăpat de puşcărie!

Mihaela Vulpe alte articole de Mihaela Vulpe
0 voturi 1386 vizualizari 0 comentarii mihaelavulpe@sansanews.ro
Vezi aici cine a scăpat de puşcărie!

Trei deţinuţi de la Penitenciarul Focşani simt gustul libertăţii ca urmare a intrării în vigoare a noului Cod Penal. 

Printre ei şi bucureşteanul care a dat lovitura secolului, în urmă cu cinci ani, când a pus la cale jaful de la Metale International. Atunci, casierul unei societăţi de colectare a fierului vechi a fost deposedat de 212 mii de lei. Creierul operaţiunii a fost condamnat la 12 ani de închisoare, dar a fost lăsat în libertate după ce a executat 4 ani şi jumătate din pedeapsă. 
 

Se prefigurează şi un alt efect al aplicării noilor prevederi legale. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, este foarte aproape de a scăpa de acuzaţia de fapte de corupţie în celebrul dosar Căprioara.  Este vorba despre dosarul în care Oprişan este inculpat pentru fapte precum asfaltarea fictivă a unor drumuri judeţene, cumpărarea fără acordul Consiliului a Complexului Turistic Căprioara, în jurul căruia familia sa deţinea terenuri, dar şi folosirea a două baze turistice pentru acţiuni de protocol. 
 După 8 ani de proces şi 72 de termene, dosarul va fi judecat după noul Cod de procedură penală şi ar putea interveni prescrierea faptelor. 
 

La Brăila, din cei aproximativ 500 de deţinuţi care ar fi trebuit să fie eliberaţi de la 1 februarie, doar 5 au fost puşi în libertate. 

Printre cei care au scăpat de puşcărie se numără indivizi condamnaţi pentru infracţiuni economice. Din penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti, niciun deţinut din cei peste 200 care au formulat cereri de eliberare nu a scăpat de puşcărie. 


Potrivit noului Cod Penal, pedepsele pentru unele infracţiuni sunt cu mult mai blânde. Practic ele sunt reduse la jumătate.  Totodată minorii nu mai pot fi sancţionaţi acum cu închisoarea, iar prostituţia nu mai este infracţiune, ci doar contravenţie. Sunt printre puţinele modificări majore aduse codului de procedură penală. Etichete: cod penal |  detinuti |  pedepse |  puscarie
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU