11 [IUL 14] ACTUALITATE Regional
Vineri, 11 iulie 2014

Recorectarea tezelor de la bacalaureat a adus surprize

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
0 voturi 1101 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
Recorectarea tezelor de la bacalaureat a adus surprize

 În toate cele 3 județe, Buzău, Vrancea și Brăila, cea de-a doua opinie a profesorilor corectori le-a fost favorabilă multor candidați, care au reușit să obțină fie o notă mai mare de 5 fie o medie de peste 6, fiind astfel declarați admiși.


De departe, cele mai bune rezultate au fost înregistrate la Brăila. Județul clasat pe locul 1 pe țară înaintea rezolvării contestațiilor, cu o promovabilitate de 77,82 la sută, are acum un procent al admișilor de 78,6 la sută. 280 dintre candidații din Brăila au contestat rezultatele, iar unii dintre ei au avut de câștigat. Au existat însă și note scăzute. Cele mai multe solicitări de recorectare au fost depuse la limba română. din cele 93 de contestații, 55 au rămas la fel. În cazul a 28 de teze însă notele au crescut, în timp ce 10 candidați au avut ghinionul ca după recorectare să se aleagă cu o notă scăzută. Nu au existat însă diferențe mai mari de 1,5 puncte de notare, ceea ce înseamnă că profesorii brăileni care au făcut parte din comisiile de corectură au apreciat bine lucrările. Cele mai bune rezultate le-au obţinut însă candidaţii promoţiei 2014.


În Vrancea, în schimb, o lucrare la biologie a primit o notă cu 1,60 mai mare decât cea inițială. Candidatul nu a reușit nici măcar așa să promoveze. A fost declarat respins și înainte și după rezolvarea contestației. 23 de absolvenți vrânceni au fost însă declarați admiși după recorectarea tezelor, reușind să ajungă la medii mai mari de 6. În Vrancea, promovabilitatea a crescut de la 58,85 la sută la 59,93 la sută.Surprize mari au fost însă la Buzău, unde 8 candidați se pot lăuda acum cu note de 10. Ei au apreciat că au predat lucrări perfecte, însă primele rezultatele i-au dezamăgit, așa că au contestat și au câștigat. Din cele peste 800 de contestații depuse de candidații buzoieni, doar 327 au fost admise. În jumătate din cazuri notele au crescut, fără să existe însă diferențe mai mari de 1,50 puncte. În urma recorectării lucrărilor, și în Buzău promovabilitatea a crescut de la 60,66 la sută la 61, 78 la sută.


Candidaţii care nu au reuşit să promoveye examenul nici după ce lucrările le+au fost corectate din nou mai au o şansă la sesiunea de toamnă a bacalaureatul, care va avea loc în peroada august-septembrie.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU