13 [AUG 14] ACTUALITATE REGIONAL
Miercuri, 13 august 2014

La luptă cu duşmanul CANICULĂ!

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
0 voturi 1214 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
Arşiţa a pus stăpânire pe judeţele din sud-estul ţării. Buzăul, Vrancea şi Brăila se află sub incidenţa codului galben de caniculă care se manifestă sub forma căldurii extreme şi a unui indice temperatură-umezeală critic. Meteorologii vorbesc despre temperaturi care au atins şi chiar depăşit 55 de grade Celsius, la solului, la soare.
La Buzău, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost convocat, la prânz, pentru a adopta mai multe măsuri, cu aplicabilitate imediată. “ISU Buzău a transmis mesajul de cod galben, către primării, pentru ca populaţia să fie avertizată. Direcţia de Sănătate Publică are stabilite sarcini de a popularize măsurile menite să pritejeze populaţie, pe o astfel de vreme, dar şi să coordoneze activitatea de acordare de prim ajutor, la punctele din Parcul Tineretului şi Parcul Crâng.” a declarat prefectul judeţului Buzău, Maria Buleandră. Acordarea primului ajutor, în cele două parcuri, este realizată cu ajutorul voluntarilor Crucii Roşii care acţionează în interiorul ştrandului şi în zona celor două heleştee. 


Şi la Brăila e căldură mare, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a dispus măsuri în tot judeţul. În municipiul reşedinţă de judeţ, au fost amenajate patru puncte de prim ajutor, pentru brăilenii care vor avea nevoie de un pahar cu apă rece. “În punctele de prim ajutor de la Primărie, Piaţa Halelor, Serviciul de Evidenţa Populaţiei şi la Teatrul “Maria Filotti” sunt asigurate servicii medicale de prim ajutor. Acolo sunt condiţii optime, oamenii pot sta într-un loc mai răcoros, pot bea un pahar cu apă, li se controlează tensiunea..” a detaliat lt. col. Ion Cristian, şeful ISU Brăila, în legătură cu măsurile dispuse.


Nici în Vrancea nu e mai răcoare. La orele prânzului, la Staţia Meteo Focşani se înregistrau 32 de grade Celsius.Etichete: masuri |  mobilizae |  sud-est |  temperaturi |  canicula
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU