25 [MAR 14] ACTUALITATE Regional
Marţi, 25 martie 2014

La coadă ca pe vremea lui Ceauşescu!

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 1630 vizualizari 1 comentariu adriancraciun@sansanews.ro
La coadă ca pe vremea lui Ceauşescu!

Nimeni nu se mai calcă în picioare ca să cumpere ceva de la Alimentara, cum se întâmpla înainte de 1989, ci, culmea, oamenii stau la coadă… să dea bani! Deşi pare o situaţie cel puţin ciudată, ca cineva să stea ore în şir la rând nu ca să ia, ci ca să dea bani, aşa se întâmplă mereu în apropiere de sfârşitul lunii martie, la ghişeele primăriilor din oraşele mai mari. În aceste zile la Focşani, dar şi la Buzău, oamenii au luat cu asalt serviciile de taxe şi impozite, pentru a-şi plăti dările la bugetul local.

 

Explicaţia?

 

Toţi cei care dau bani la primării până pe 31 martie beneficiază de o reducere de 10% din suma datorată la bugetul local. 

 

În Focşani, ghişeele primăriei sunt asaltate de câteva zile de oamenii care vor să prindă reducerea, iar, la final, cu toţii se declară bucuroşi că mai rămân cu câţiva bănuţi în buzunar. Aşa se întâmplă în fiecare an, iar în primul trimestru, prin reducerea oferită, încasările sunt mai mari decât de obicei. Doar luna septembrie mai face concurenţă lunii martie, pentru că şi atunci se apropie o scadenţă.


Aglomeraţie este şi în municipiul Buzău, unde ghişeele au fost luate cu asalt de oamenii simpli. Reducerea de 10%  acordată la plata dărilor locale este valabilă numai pentru oamenii simpli. Firmele care-şi plătesc taxele şi impozitele locale primesc, la rândul lor, un bonus, dar ceva mai mic, de numai 5%.

 

 Etichete: bani |  cozi |  impozite |  reducere |  taxe
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Alina
26 martie 2014
Se putea plati de la inceputul anului si nu ar mai fi stat la coada !!! Dar e mai bine sa lasam totul pe ultimele zile si pe urma sa ne vaitam ca stam la coada sa dam bani... Nesimtire tipic romaneasca


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU