25 [APR 14] ACTUALITATE Regional
Vineri, 25 aprilie 2014

Încă o zi cu ochii pe cer din cauza a două coduri galbene

Claudia Toader alte articole de Claudia Toader
0 voturi 961 vizualizari 0 comentarii claudiatoader@sansanews.ro
Încă o zi cu ochii pe cer din cauza a două coduri galbene

 Sunt ploi, în continuare, la Buzău şi Brăila, judeţe aflate sub avertizare cod galben până la ora 20,00. În acest interval vremea mohorâtă îşi va face simţită prezenţa în cea mai mare parte a ţării,  şi se vor înregistra ploi abundente, dar şi averse însoţite de descărcări electrice şi izolat grindină. Vântu va bate cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră.

        

 Este avertizare cod galben emisă şi de hidrologi valabilă până mâine după-amiază pe cursul râului Buzău în judeţele Covasna şi Buzău.

         

Până acum, ploile nu au creat situaţii critice în cele două judeţe. Totuşi, la Buzău, sunt 25 de comune care au raportat diferite probleme generate de ploi, de la alunecări de teren în comunele Scorţoasa şi Pardoşi, la podeţe sau drumuri spălate de ape. Sunt de asemenea terenuri agricole sau fâneţe inundate, însă nu se poate vorbi despre un fenomen care să genereze pagube însemnate.

         

Atenţia autorităţilor se îndreaptă, astăzi, asupra cursului râului Buzău, pentru a urmări eventualele creşteri de debite periculoase. Specialiştii de la Direcţia Apele Române Buzău-Ialomiţa vor încerca să ţină situaţia sub control cu ajutorul reglajelor de la barajele de pe cursul râului, în cazul în care vor creşte foarte mult şi debitele afluenţilor.

 



Etichete: cod galben |  ploi |  raul Buzau |  vreme
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU