12 [AUG 14] ACTUALITATE Regional
Marţi, 12 august 2014

Fierbem la peste 35 de grade!

Mihaela Vulpe alte articole de Mihaela Vulpe
0 voturi 1527 vizualizari 0 comentarii mihaelavulpe@sansanews.ro
Fierbem la peste 35 de grade!

Canicula se instalează în aproape toată ţara, până joi. Meteorologii au emis o informare care arată că zilele de marţi, miercuri şi joi vor fi caniculare în zonele de câmpie şi podiş urmând să se înregistreze temperaturi maxime între 35 şi 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. Valul de căldură se va intensifica treptat în toată ţara, iar vremea va fi călduroasă.

Autorităţile încep să ia măsuri pentru protejarea populaţiei. La Buzău, farmaciile devin puncte de prim ajutor. Oamenii cărora căldura le provoacă probleme pot intra în unităţile farmaceutice, unde se pot odihni în spaţii ventilate, pot beneficia de măsurarea tensiunii arteriale şi pot primi apă rece.

Cel mai mult au de suferit în zilele toride bătrânii, bolnavii cronici și copii. La fel însă, și oamenii care nu au un acoperiș deasupra capului, primii pe lista persoanelor cele mai expuse să facă insolaţie. Dacă iarna, când e ger, adăposturile pentru oamenii străzii sunt arhipline, în acest sezon mulți refuză ajutorul autorităților. Așa se face că în acest moment în centrul pentru persoane fără adăpost din Buzău sunt numai patru persoane.

Şi la Focşani, autorităţile au decis, pentru prima oară în această vară, să deschidă punctele de prim ajutor, unde oamenii se pot adăposti de razele arzătoare ale soarelui şi primi un pahar cu apă. În Focşani, centrele sunt deschise de marţi, la Gară, în incinta dispeceratului societăţii de transport public local, în Piaţa Moldovei la centrul de metrologie, în zona Obor într-un magazin de desfacerea a echipamentelor de protecţia muncii, în cartierul Sud într-o  farmacie şi în centrul oraşului, la cinematograful Balada. Totodată, mai multe farmacii din oraş au deschis puncte de prim-ajutor din proprie iniţiativă.
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU