04 [MAR 14] ACTUALITATE Regional
Marţi, 04 martie 2014

Elicopter SMURD în Regiunea Sud-Est

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 1758 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro
Elicopter SMURD în Regiunea Sud-Est

Serviciile SMURD care a funcţionează în prezent în sud-estul ţării vor beneficia, de luna viitoare, de un elicopter care va interveni mai rapid pentru preluarea pacienţilor aflaţi în stare critică şi în cazul cărora se impune transferul urgent către alte unităţi medicale. Aparatul de zbor ar urma să fie trimis la Galaţi şi de acolo ar decola în misiuni umanitare, în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila şi Galaţi, pe Autostrada  A 2, dar, la nevoie,  şi spre urgenţele din Republica Moldova.


Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, prezent zilele trecute la Galaţ, a verificat dacă sunt îndeplinite condiţiile de infrastructură pentru elicopter şi a stabilit că locul de aterizare să fie heliportul de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.


Aparatul de zbor va putea fi folosit pentru transferarea urgenţelor medicale începând din luna aprilie. Prezenţa unui elicopter SMURD în judeţele din sud-estul ţării înseamnă, în primul rand, şanse sporite la viaţă pentru pacienţi.


La Vrancea de pildă, pentru persoanele cu probleme grave de sănătate au fost solicitate elicoptere SMURD de la Iaşi şi de la Bucureşti.

 Etichete: medical |  SMURD |  urgente |  elicopter
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU