18 [AUG 14] ACTUALITATE Regional
Luni, 18 august 2014

Criză depăşită. Sosesc vaccinurile BCG

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
0 voturi 2373 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Criza vaccinurilor BCG care au lipsit, timp de două luni, din stocurile direcţiilor de sănătate publică, este pe cale să ia sfârşit. La Buzău, erau aşteptat, luni, 12 000 de doze. „Astăzi (n.r. –luni) primim vaccinul BCG, conform repartiţiei MinisteruluI Sănătăţii. Începem să aplicăm aceste doze din această după-amiază. La Maternitatea Buzău va exista un spaţiu în care se vor recupera, eşalonat, în vaccinare, toţi bebeluşii externaţi şi eprotejaţi” a declarat medicul epidemiolog Carmen Scîntei de la DSP Buzău. La nivelul judeţului Buzău, circa 150 de bebeluşi sunt restanţieri şi urmează să fie vaccinaţi.

În schimb, vaccinul împotriva hepatitei virale de tip B, lipseşte în continuare și nici nu se întrevăd șanse ca stocurile să fie refăcute prea curând.

La Brăila, vaccinul BCG a ajuns deja la Direcţia de Sănătate Publică, de la sfîrşitul săptămânii trecute. Fiolele cu vaccin vor fi distribuite către unităţile medicale, pe 20 august, urmând ca în perioada următoare bebeluşii care nu au fost imunizaţi să fie vaccinaţi.

La nivelul judeţului Brăila, până la sfârşitul lunii iulie, în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică figurau aproape 300 de bebeluşi care nu au fost imunizaţi. Cele două tipuri de vacccin lipsesc încă de la jumătatea lunii iunie.


Etichete: BCG |  bebelusi |  criza |  doze |  hepatita B |  vaccin
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU